Ormancı Çam Hırsızı Peşinde - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Ormancı Çam Hırsızı Peşinde

Ormancı Çam Hırsızı Peşinde
22.12.2010 15:50

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Yaklaşan Yılbaşı Öncesi Ormanlarda Kaçak Çam Kesimini Önlemek, Bundan Çıkar Sağlayacaklara Fırsat Vermemek İçin Denetimlere Başladı.

İZMİR Orman Bölge Müdürlüğü yaklaşan yılbaşı öncesi ormanlarda kaçak çam kesimini önlemek, bundan çıkar sağlayacaklara fırsat vermemek için denetimlere başladı.

Orman koruma muhafaza görevlileri yaya, motosiklet veya diğer araçlarla ormanları korumak için devriye görevini yılbaşı öncesinde sıklaştırdı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü kamuoyunun dikkatini çekmek için ''Yılbaşı Çam Hırsızları' konulu bir de tatbikat gerçekleştirdi. Buca Devlet Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanındaki Tınaztepe Ormanlık alanında düzenlenen tatbikatta rol gereği çam ağacı kesmeye kalkışan iki işçi ormanda devriye gezen koruma muhafazaları tarafından suçüstü yakalandı. Tatbikat gerçek operasyonları aratmayacak görüntülere sahne oldu.

Yılbaşı Çam Hırsızlığı Konulu tatbikatı yöneten İzmir Orman İşletmesi'nde görevli Buca Şefi Yasin Yaprak, ''Ormanda kaçak ağaç kesmenin cezası mahkemenin takdirine göre 5 Ay ile 10 yıl hapis arasında değişiyor. Ağacın yaşına göre en az 600 TL idari para cezası kesiyoruz. Suçu işleyenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu tatbikattaki amacımız kamuoyunun bu konuda dikkatini çekmek. Vatandaşlar bu konuda ücretsiz olan Alo 177 Orman hattına ihbarda bulunabilirler. Ormanlar bu ülkenin milli servetidir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormancı Çam Hırsızı Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement