Osmangazi’ye Ek Hizmet Binası - Son Dakika
Güncel

Osmangazi’ye Ek Hizmet Binası

Osmangazi’ye Ek Hizmet Binası

Osmangazi Belediyesi, Merinos Parkı İçindeki İki Eski Lojman Binasını Ek Hizmet Binası Olarak Düzenleyerek Törenle Hizmete Açtı.

06.08.2010 15:04  Güncelleme: 15:05

Düzenlenen açılış törenine Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış törenin de konuşan Başkan Dündar, Osmangazi Belediye Binası'nın yaklaşık 5 yıl gibi bir süre içinde birimlere yetmez hale geldiğini belirtti. Dündar "Belediye binası 5 yıl gibi bir sürede yetersiz hale geliyorsa oturup bir düşünmemiz gerekiyor. Bursa'nın gelişimi söz konusu olunca uzun vadeli düşünmemiz lazım. Yatırımlarımızı 5 yıl değil 30-40 yıl yeterli olacak şekilde planlamalıyız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise "Bursa'yı Avrupa şehri, tarih ve kültür başkenti ve yeşil Bursa'ya en kısa zamanda dönüştürmek istiyoruz" dedi. Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'da "Yerel yönetimlerimizi hizmet yarışı içinde görmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Davetliler açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hizmete açılan binaları gezdiler, ardından da kokteyle katıldılar.

Ek Hizmet Binaları'ndan ilkine Zabıta Müdürlüğü taşınırken, İkinci binada Avrupa Birliği Bürosu, Kalite Yönetim Temsilciliği ve Teftiş Kurulu Müdürlüğü hizmet verecek. Ek hizmet binaları bodrum katı 156 metrekare, zemin katı 161 metrekare ve birinci katı da 133 metrekare olmak üzere toplam 450 metrekare kullanım alanına sahip.

Binaların etrafına mermer kaplamalı ve ferforjeli güvenlik duvarı yapılırken, ek hizmet binalarının yer aldığı alana otomatik sistemle 3 giriş kapısı oluşturuldu. Binaların girişinde yer alan 15 araçlık otoparkın yanı sıra Merinos Parkı içinde 70 araçlık bir otopark daha yer alıyor. Ek Hizmet Binası inşaatı ve çevre düzenlemesi yaklaşık 525.000. TL'ye mal oldu.

Osmangazi Belediye Binası'nın hizmet birimlerine yeterli gelmediğini ve bu durumun sıkışıklığa sebep olduğunu söyleyen Dündar, "Büyükşehir Belediyesi'nce tahsisi yapılan Merinos Parkı'ndaki lojmanlardan iki bina muhafaza edilmiş bir de park içine kafeterya yapılmış. Bu iki binayı Ek Hizmet binası olarak düzenledik.

Ek hizmet binasıyla, merkez binadaki birimlerin rahatlamasını amaçlıyoruz. İşlerin daha rahat yürümesi ve arkadaşların daha rahat çalışmasını ve vatandaşa daha iyi hizmet sunmalarını temin etmek istiyoruz" dedi.

Yeni hizmet binaları yaklaşık 85 araçlık otoparkıyla belediyeden zabıta hizmeti alan vatandaşlara büyük kolaylık sağlamış olacak. Dündar ek hizmet binalarının ardından kafeterya binasının da Belediye çalışanlarına yönelik Kreş olarak düzenlendiğini, tefrişatının tamamlandığını ve kayıtların başladığını söyledi. Dündar, "Osmangazi Belediyesi çalışanlarının ihtiyacı olan kreş sorununu bu yapıyla çözmüş oluyoruz. Çalışanların çocuklarını bırakabilmeleri ve gönül rahatlığıyla işlerini yapabilmeleri için burayı kreş haline getirdik" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi’ye Ek Hizmet Binası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement