Osmanlı Tarihi 'Muhteşem Osmanlı' Baskısıyla Satışa Çıktı - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Tarihi 'Muhteşem Osmanlı' Baskısıyla Satışa Çıktı

Osmanlı Tarihi \'Muhteşem Osmanlı\' Baskısıyla Satışa Çıktı

Çevirisi 6 yılda tamamlanan en kapsamlı Osmanlı Tarihi "Muhteşem Osmanlı" koleksiyoner baskısıyla satışa çıktı.

19.11.2012 11:34  Güncelleme: 11:30

Çevirisi 6 yılda tamamlanan en kapsamlı Osmanlı Tarihi "Muhteşem Osmanlı" koleksiyoner baskısıyla satışa çıktı.

Batı kütüphane ve arşivlerinde 20 yıl süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan Johann Wilhelm Zinkeisen'in, Osmanlı İmparatorluğu Tarihi, Koçak Koleksiyon markasıyla ilk defa Türkçe ve koleksiyoner baskı olarak yayımlandı.

Editörlüğünü ünlü tarihçi-yazar Erhan Afyoncu'nun yaptığı eser, Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın sunumlarıyla hazırlandı.

7 ciltten oluşan bu dev koleksiyon İspanyolca, Yunanca, İngilizce, Latince ve Fransızca dillerinden çeviriler yapılarak tam 6 yılda tamamlandı.

Muhteşem Osmanlı- Osmanlı İmparatorluğu, tam 5022 sayfa, altın varaklı, deri ciltli ve özel olarak hazırlanmış deri kutusunda isme özel numaralandırılmış sertifikasıyla sunuluyor. Ayrıca her ciltte, döneme damgasını vuran padişahlar tuğralarıyla birlikte resmediliyor.

Daha önce normal baskısı yapılan eser, Koçak Yayıncılık'ın Koçak Koleksiyon markasıyla koleksiyonerlere özel olarak hazırlandı. Sadece 400 adet basımı gerçekleştirilen bu özel çalışma, dünyanın gördüğü iki büyük imparatorluktan biri olan Osmanlı İmparatorluğu hakkında merak edilenleri gün yüzüne çıkarıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Tarihi 'Muhteşem Osmanlı' Baskısıyla Satışa Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement