'Otoyol' Görüşü Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

'Otoyol' Görüşü Meclis Gündeminde

\'Otoyol\' Görüşü Meclis Gündeminde

'Bursa Konuşuyor' toplantısından çıkan ortak görüş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşındı.

20.01.2012 17:57

Bursa Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve Bursa'ya Etkileri" konulu 'Bursa Konuşuyor' toplantısından çıkan ortak görüş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşındı.

Heykel'deki tarihi binada Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında meclis üyelerine bilgi veren Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, 'Bursa Konuşuyor' toplantısının 500'ün üzerinde katılımcıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Pala, "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, 6,5 milyar dolarlık büyük bir yatırımdır. Toplam 421 kilometrelik güzergahın 135 kilometresi Bursa'dan geçiriyor. Bursa'nın sivil toplum ve kamu kuruluşlarının çatı örgütlenmesi olan Bursa Kent Konseyi, yasanın verdiği görevle konuyu ciddi biçimde ele aldı. Bursa Kent Konseyi'nde otoyol güzergahının Uluabat Gölü'nün güneyine alınmasının daha doğru olacağı görüşü hakim olmuştur. 5393 sayılı yasa uyarınca Kent Konseyi'nin görüşlerini Büyükşehir Belediye Meclisi'mize aktarıyoruz. Meclisimizin bu görüşler doğrultusunda kararlar alacağını düşünüyoruz" dedi.

"İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve Bursa'ya Etkileri" konulu toplantıda çıkan maddelerin bir rapor haline getirildiğini ifade eden Pala, hazırlanan raporun Başbakanlık'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ve Bursa Valiliği'ne gönderildiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Otoyol' Görüşü Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement