Özel Alev Okulları Öğrencileri Japonya'ya Umut İçin 1000 Turna Uçurdu! - Son Dakika
Güncel

Özel Alev Okulları Öğrencileri Japonya'ya Umut İçin 1000 Turna Uçurdu!

Özel Alev Okulları Öğrencileri Japonya\'ya Umut İçin 1000 Turna Uçurdu!

Sadako'nun Planı" Adlı Tiyatro Oyunu; Haziran 2009'da Özel ALEV Okulları'nda Sahnelendi.

05.04.2011 14:10

Özel ALEV Okulları öğrencileri; tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan Japonya'ya, yanlarında olduklarını göstermek için kağıttan 1000 turna katladılar! 1945 yılında Hiroşima'ya atılan atom bombası yüzünden hastalanan bir kızın gerçek hikayesini anlatan "Sadako'nun Planı" adlı oyundan etkilenen ALEV'liler; 4 Nisan 2011, Pazartesi günü gerçekleştirdikleri ziyaretle, kuşlarını Japon Konsolosu'na kendi elleriyle teslim ettiler.

1945 yılında Hiroşima'ya atılan atom bombası yüzünden hastalanan ve efsaneye göre, kağıttan 1000 turna yaparsa iyileşeceğine inanan bir kızın gerçek hikayesini sahneye taşıyan "Sadako'nun Planı" adlı tiyatro oyunu; Haziran 2009'da Özel ALEV Okulları'nda sahnelenmişti.

İnsan sevgileri ve gösterdikleri duyarlılıkla okul yetkililerini de duygulandıran Özel ALEV Okulları öğrencilerinden 3 temsilci; ALEV Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Selman Behmuaras ve Avusturya Liseliler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Orhan Özalp'in de içinde bulunduğu bir grup ile İstanbul'daki Japonya Başkonsolosluğu'na bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bu anlamlı ve duygu dolu ziyarette, yaptıkları kağıttan turna kuşlarını, Muavin Konsolos Yasuhiro Nippashi'ye bizzat teslim eden ALEV'li öğrenciler; Japonya'da yaşanan acıları içtenlikle paylaştıklarını belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Alev Okulları Öğrencileri Japonya'ya Umut İçin 1000 Turna Uçurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement