Yıkım Çalışmasında Kepçenin Apartman Tepesinde İmtihanı - Son Dakika
Güncel

Yıkım Çalışmasında Kepçenin Apartman Tepesinde İmtihanı

Maraş'ta kentsel dönüşüm projesi gereği, apartmanın tepesine yıkım çalışması için vinç yardımıyla çıkarılan kepçeyi gören vatandaşlar, bu şaşırtıcı anı görüntüledi.

22.01.2015 09:08  Güncelleme: 10:04

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınan 10 katlı apartmanın tepesinden vinçle indirilen kepçeyi gören vatandaşlar, ilk defa böylesi bir yıkım çalışmasına şahit olduklarını anlattı. Vatandaşlar, çalışmaları cep telefonu kameralarıyla yakından görüntüledi.

Böylesi bir yıkım çalışmasını daha önce hiç görmediğini belirten vatandaşlardan Mustafa Uludağ, bu alanda daha profesyonel bir sistemin daha verimli olacağını söyledi.

10 KATLI APARTMANIN TEPESİNE VİNÇLE ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat ilçesi Necip Fazıl Mahallesi üzerinde yer alan 10 katlı bir apartmanın tepesine yıkım çalışması için vinç yardımıyla çıkarılan kepçe, bu çalışmasında başarılı olamadı. Yıkım çalışması başlamasıyla binanın sallandığını belirten görgü şahitlerinden Mustafa Uludağ, iş makinesinin tekrar indirilmesini cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

YIKIM ÇALIŞMASINDA BAŞARILI OLAMADI

Cep telefonuyla kayıt sırasında değerlendirme yapan Mustafa Uludağ, şunları söyledi:

"Onikişubat ilçesine bağlı Necip Fazıl Mahallesi'nde yer alan binaların yıkımı için getirilen kepçe çalışmalarında verimli olmadı. Bu kepçeyle binayı üstten yıkmak isteyerek enkazı kaldırılacaktı ama olmadı. Kepçe yukarıda kırıcısı ile çalışmaya başlamasıyla bina sallanmaya başladı. Dolayısıyla kepçenin yerine daha küçük bir iş makinesi kullanılacak. Böylesi bir yıkım Avrupa'da olsa binanın altına dinamitler yerleştirmek suretiyle yerle bir ederler hem de saniyeler içinde."

Yıkım Çalışmasında Kepçenin Apartman Tepesinde İmtihanı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıkım Çalışmasında Kepçenin Apartman Tepesinde İmtihanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement