Polis Kurşunuyla Ölen Gencin Davası - Son Dakika
Güncel

Polis Kurşunuyla Ölen Gencin Davası

Polis Kurşunuyla Ölen Gencin Davası

Geçen yıl Ağustos ayında çıkan kavgada polis kurşunuyla hayatını kaybeden Emrah Barlak'ın kardeşi Erhan Barlak mahkemede ifade verdi.

12.04.2013 17:32  Güncelleme: 12:34

Erhan Barlak, "Ben ve ağabeyim yerdeyken bile polis ateş ediyordu" dedi. Bir grup adliye önende protesto gösterisi yaparken, duruşma ertelendi.

Olay, geçen yıl 12 Ağustos'ta Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde meydana geldi. Ehliyetsiz 21 yaşındaki Erhan Barlak kullandığı 09 YG 987 plakalı otomobille, yol kenarına parketmiş polis aracına çarptı. Araçlarda hafif hasar meydana geldi. Ancak kaza tutanığı yapılırken kazayı yapan gencin yakınlarıyla polis arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü.

Bu sırada iddiaya göre polis memuru İ.K. üzerine sandalye ile yürüyen Emrah Barlak ve kardeşi Erhan Barlak ile Faruk Karahan'a ateş etti. 3 kişinin yanısıra yoldan geçen Halil Altın da yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emrah Barlak öldü. Tabancayı kullanan polis memuru İ.K. tutuklandı.

GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRİ ALINDI

6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde polis için müebbet ve 25 yıl, olayda polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ile Faruk Karahan hakkında da 2 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası istemiyla dava açıldı. Davanın üçüncü duruşmasına tutuklu sanık polis memuru İ.K., avukatı Tolga Yurdakul, ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak, müşteki sanık Erhan Barlak ile avukatları Aykut Dikencik ile Süphan Erkan katıldı. Polis duruşma salonu ve adliye çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Duruşma salonuna girenleri tek tek üzerine aradı.

YERDE YARALIYKENDE ATEŞ ETTİ

Duruşmaya müşteki sanık olarak katılan Erhan Barlak, olayı anlattı. Barlak, "Kazada araçlarda fazla hasar yoktu. Sanık polis memuruna, askere gideceğimi, ehliyetimin olmadığını, bana yardımcı olmasını istedim. Telefonla da Faruk Karahan'ı aradım. Ardından ağabeyim Emrah Barlak olay yerine geldi. Faruk, araç ruhsatının içine kendi ehliyetin koyup uzattı" dedi.

KAZA YAPAN BU DEĞİL

Ardından, sanık polis memuru İ.K.'nın, araya girdiğini, ruhsatın içindeki ehliyeti çıkarıp, kazayı yapanın kendisinin olduğunu söyleyip nüfus cüzdanını koyduğunu anlatan Erhan Barlak, "Ben oradan uzaklaşıp yürümeye başladım. Kendisi arkamdan gelip, telsizle vurmak istedi. Biber gazın sıktı. Birden silahın çekip, önce Faruk'un olduğu yere, daha sonra ağabeyime doğrultup ateş etti. Ben de ağabeyimi yaralı halde görünce, kendisine dönüp "ne yapıyorsun' diye çıkıştım.

Bu kez bana da ateş etti. Kasığımdan ve baldırımdan yaralandım. Yere düşünce bir kez daha omuzuma doğru ateş etti. Havaya değil, bizlere doğru direkt silahını ateşledi. Gözümü hastanede açtım. Polise yönelik tehdit ve hakaret içeren sözler söylemedim. Kimseye de vurmaya kalkışmadım. Ağabeyim sanığın üzerine sandalye ile yürüdü. Ama vurma gibi bir şeyi olmadı. Olay yerinde bulunan tüm polislerden şikayetçiyim. Hiç biri tam olarak görevini yapmadı" dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına ve olay görüntülerini izlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi ölen Emrah Barlak'ın anne ve babasının da bulunduğu 'Baran Tursun Vakfı ve Mazlum - Der' üyesi bir grup, ellerinde ve yakalarında öldürülen Emrah Barlak'ın fotoğrafları ile 'Katil polis', 'Polis şiddetine son', 'Emrah Barlak niçin öldürüldü?', 'Adalet istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Adliye önünde konuşan baba Nusrettin Barlak, "Adalet istiyorum. Adil yargılama yapılsın" dedi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Mazlumder İzmir Şube Başkanı Avukat Süphan Erkan, bu olayın son olmasını dilediklerini söyledi. Gruptakiler konuşmayı sık sık kesip, polis aleyhine sloganlar attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Kurşunuyla Ölen Gencin Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement