Polisi Şehit Eden Sultan Işıklı İçin Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Polisi Şehit Eden Sultan Işıklı İçin Müebbet Hapis İstemi

Polisi Şehit Eden Sultan Işıklı İçin Müebbet Hapis İstemi

Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi olayının faili olduğu iddiasıyla “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek, terör örgütü üyesi olmak’’ suçlamalarıyla yargılanan Sultan Işıklı hakkında savcı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 118.5 yıldan 256.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

29.01.2014 16:53

Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi olayının faili olduğu iddiasıyla "Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek, terör örgütü üyesi olmak" suçlamalarıyla yargılanan Sultan Işıklı hakkında savcı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 118.5 yıldan 256.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Sultan Işıklı ve avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaası sorulan duruşma savcısı, Işıklı'nın 20 Temmuz 2012'de Gaziosmanpaşa'da çıkan çatışma sonrasında yaralı olarak yakalanan ve kaldırıldığı hastanede ölen Hasan Selim Gönen ile birlikte hareket ettiğini, iddianamedeki eylemleri terör örgütü DHKP-C adına ve amaçları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirtti. Sultan Işıklı ile Hasan Selim Gönen'in 16 Haziran 2012'de Gaziosmanpaşa'daki bir lokantada yemek yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul'a iki ayrı silahla ateş ederek şehit ettikleri ve olay yerinden kaçtıkları ifade edildi. Duruşma savcısı polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit ettiği gerekçesiyle Sultan Işıklı'nın kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 20 Temmuz 2012'de Gazi Mahallesi'nde 2 polisi yaraladığı gerekçesiyle 2 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 39 yıldan 60 yıla kadar hapis isteyen savcı, Sultan Işıklı'nın çeşitli tarihlerde 11 farklı eylemle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettiği ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 50 yıldan 109 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talebinde bulundu. Ayrıca ruhsatsız ateşli silahlar ile mermileri taşımak suçundan terör örgütü propagandası yapma ve evrakta sahtecilik gibi suçlardan da 22.5 yıldan 65 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisi Şehit Eden Sultan Işıklı İçin Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika


Advertisement