Potanın Perilerinde İlk Hedef Ankara Ayağını Geçmek - Son Dakika
Güncel

Potanın Perilerinde İlk Hedef Ankara Ayağını Geçmek

Potanın Perilerinde İlk Hedef Ankara Ayağını Geçmek

Ercan ATA, ANKARA-DHA A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk kez katılacağı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda madalya hedefliyor.

26.09.2014 10:36

Ercan ATA, ANKARA-DHA

A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk kez katılacağı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda madalya hedefliyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı, son yıllardaki başarılarını bu organizasyonda kazanacağı madalya ile sürdürmeyi hedefliyor.

A Milli kadın Basketbol Takımı oyuncusu Cansu Köksal, "Çok heyecanlıyız. Çok önemli bir turnuva bizim için. Çok iyi hazırlandık. Herkes iyi durumda. Antrenörlerimizin söylediklerini iyi şekilde yerine getirirsek başarılı oluruz" dedi.

Genç oyuncu, "İlk olarak Fransa maçını kazanıp sonra diğer maçlara odaklanacağız. Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Maç maç kazanarak, gruptan lider çıkmayı istiyoruz. Ondan sonra İstanbul'da finale kadar çıkmak istiyoruz. Hazırlık maçlarında da gördük. İnanıyorum, taraftarlarımızın desteğiyle her şey çok iyi olacak" şeklinde konuştu.

ÜNER: "HEDEFİMİZ MADALYA"

Şaziye İvegin Üner, "Son iki gün. 2 ay boyunca hazırlandık. Şu anda artık Fransa maçına taktik çalışmalarımızı yapıyoruz. Antrenmanlarda biraz daha tempoyu düşürdük. Fransa'ya karşı tam kadro çıkacağız" dedi.

A Milli Basketbol Takımı'nın İspanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda başarılarıyla dikkat çektiğini hatırlatan Üner, aynı başarının kendilerinden beklendiğinin farkında olduklarını kaydetti. Ünver, "Hedefimiz madalya kazanmak. Son 3 senede Avrupa arenasında bir ikinciliğimiz bir de üçüncülüğümüz var. Dünya Şampiyonası'nı da madalyayla tamamlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın uğuruna inandıklarını belirten Üner, "Cumartesi gününde itibaren daha ateşli daha olumlu Ankara taraftarını maçlarımıza bekliyoruz" dedi.

BİRSEL VARDARLI: "İLK HEDEFİMİZ FRANSA'YI YENMEK"

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yıldızı Birsel Vardarlı fiziksel olarak iyi hazırlandıklarını dile getirdi.

Ankara'nın güzel atmosferini kullanarak, taraftarın da katkısıyla mücadelelerden galip ayrılacaklarını belirten Vardarlı, "Heyecanlıyız, ilk defa dünya şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Madalya kazanıp başarılı olmayı istiyoruz. Kendi evimizde oynayınca beklenti daha yüksek oluyor. İlk hedefimiz Fransa'yı yenip gruptan lider çıkmak" dedi.

Avrupa şampiyonalarında üst üste kazandığı madalyaların ardından, ilk kez 2012 Londra'da katıldığı olimpiyat oyunlarında beşinci olan milli takım, yine ilk kez yer alacağı Dünya Şampiyonası'nda seyircisi önünde tarihi bir başarı hedefliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Potanın Perilerinde İlk Hedef Ankara Ayağını Geçmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement