Psikoder Başkanı Dr. Cem Keçe Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Psikoder Başkanı Dr. Cem Keçe Açıklaması

Psikoder Başkanı Dr. Cem Keçe Açıklaması

Türkiye Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) Başkanı Dr.

07.03.2013 15:37

Türkiye Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) Başkanı Dr. Cem Keçe, "Kadınların bize sergiledikleri güzel davranışları ve sözleri onların da görmeye ve duymaya hakkı vardır" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir değerlendirme yapan Keçe, insanın gerçekten bir kadını sevdiğinde, onun gözünde dünyadaki bütün öteki kadınların manasını kaybedeceğini ifade ederek, "Kadınların hayatımızın her bir köşesinde olduğu bir gerçektir. Kadınlar güzel ve narindir. Dışarıdan sert görünen bir kadın dahi görseniz inanmayın. Onlar içten içe duygusallaşan insanlardır aslında. Kadınların vermek için içerisinde tuttukları sevgileri nedeniyle, derin acılar yaşasalar bile, yanlarında onlara güç veren kişiler olduğu sürece dik durmasını bilirler. Kadınlar; sevgiye, şefkate, iletişime, güzelliğe ve ilişkilere özellikle partnerlerinin kendine olan ilgilerine oldukça değer verirler. Bu nedenle, değer verilmeye, ilgilenilmeye ve desteklenmeye oldukça ihtiyaçları vardır. Kadınlar için partnerleriyle konuşmak ve ilişki kurmak bir başka doyum kaynağıdır. Kadınlar özellikle stres altında olduklarında, içgüdüsel olarak duyguları ve onlarla bağlantılı tüm sorunları hakkında konuşmaya ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, kadınların bize sergiledikleri güzel davranışları ve sözleri onlarında görmeye ve duymaya hakkı vardır" dedi.

Bir erkeğin sürdürdüğü ilişkide kadının eşitliğini kabul ederek haklarına saygı duymayı öğrendiğinde, ona verdiklerinin karşılığında daha fazla takdir edilebileceğini söyleyen Keçe, "Bir kadının haklarına saygı duymak için erkeğin öncelikle aralarındaki farklılıkları kabul etmesi gerekir. Kadının haklarına saygı göstermek, onu önemli ölçüde etkileyecek tüm kararları alırken, ona da danışmak demektir. Aralarında bir anlaşmazlık olunca, erkek eşine duyduğu saygı nedeniyle, belirli bir çözüme ulaşana dek konuşmayı sürdürme gereğini hissetmelidir. Ayrıca, eşine saygı duyan ve bunu gösteren erkek, kadının kendini değerli hissetmesini sağlayacaktır. Kadına saygı duyulduğu zaman, özel gereksinimlerini öğrenmek için zaman ayırmaya, hatta her seferinde istediğini belirtmesine gerek kalmadan tahmin edip yerine getirmeye de çaba gösterilir. Kadına saygı duymak aynı zamanda onun düşlerini ve hedeflerini gerçekleştirmesi için yardımcı olmak demektir. Saygı duyan bir erkek, kadının kendini değerli, özel biri görmesine, duygularını ve haklarını açıklamasına destek olacaktır. Bunun dışında, kadının ihtiyaç duyduğu ve kendinin özel biri olduğunu hissetmesini sağlayan en önemli gereksinimlerinden bir diğeri de, aşk, romantizm, sadakat ve tek eşliliktir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Psikoder Başkanı Dr. Cem Keçe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement