Putin'in, İş Adamı Hodorkovski'yi Affetmesi - Son Dakika
Güncel

Putin'in, İş Adamı Hodorkovski'yi Affetmesi

Putin\'in, İş Adamı Hodorkovski\'yi Affetmesi

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Georg Streiter: "Başbakan Angela Merkel, Hodorkovski'nin serbest bırakılmasını ve diğer af kararlarını memnuniyetle karşılamıştır" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Martin Schaefer: "Federal hükümet, Rusya ile yapıcı ve sürdürülebilir ilişkileri arzu etmektedir.

20.12.2013 14:53

Rusya'da Yukos şirketinin ortaklarından iş adamı Mihail Hodorkovski hakkında verilen af kararı, Almanya tarafından memnuniyete karşılandı.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Georg Streiter, Başbakan Angela Merkel'in geçmişte birçok kez Rus iş adamı Hodorkovski'nin serbest bırakılması çağrısı yaptığını anımsattı.

"Başbakan Merkel, dün akşam bu konuda tutumunu açıkladı. Hodorkovski'nin serbest bırakılmasını tabii ki mutlulukla karşıladı" diyen Streiter, "Başbakan, bunun için daha önce de çaba göstermişti. Başbakan, aynı zamanda Rus aktivistlerin serbest bırakılması için de birçok kez girişimlerde bulunmuştu. Başbakan, Hodorkovski'nin serbest bırakılmasını ve diğer af kararlarını memnuniyetle karşılamıştır" ifadelerini kullandı.

Georg Streiter, Almanya ile Rusya ilişkilerinin sorulması üzerine, "Rusya ile sürekli diyalog içerisindeyiz. Dostlar ve ortaklar arasında olduğu gibi aramızda farklı görüşlerin olduğu konuları da sürekli konuşuyoruz ama bu konuda size aktarabileceğim gündem maddeleri yok" diye konuştu.

Basın toplantısında, Ukrayna'daki gelişmeler hakkında soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Martin Schaefer, Rusya ile ilişkilere önem verdiklerini vurgularken, Ukrayna politikası konusunda Moskova'yı eleştirdi.

"Federal hükümet, Rusya ile yapıcı ve sürdürülebilir ilişkileri arzu etmektedir. Bu yalnızca bizim için değil, Avrupa için önemlidir" diyen Schaefer, Rusya ile bazı konularda farklı görüşlere sahip olduklarını ifade etti.

Dr. Schaefer, "Ukrayna konusunda, bu ülkenin geleceğinin nasıl şekilleneceği konusunda görüş ayrılıklarımızın olduğu ortadadır. Doğru olan, Ukrayna'nın geleceği konusunda yine Ukrayna hükümetinin ve halkının kendi başlarına karar vermesidir" şeklinde konuştu.

Dışişleri Sözcüsü Dr. Schaefer, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüş ayrılıklarına rağmen, İran nükleer krizine diplomatik çözüm, Suriye'nin kimyasal silahlarının imha edilmesi gibi konularda Moskova yönetimi ile çok iyi bir işbirliği içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin'in, İş Adamı Hodorkovski'yi Affetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement