Rize'de Vurulduğu Yere Gömülünce, Mezarı Cami Girişinde Kaldı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Vurulduğu Yere Gömülünce, Mezarı Cami Girişinde Kaldı

Rize\'de Vurulduğu Yere Gömülünce, Mezarı Cami Girişinde Kaldı

Rize'nin İyidere İlçesi Denizgören Köyü'nde yaklaşık yüz yıl önce yaptırdığı caminin girişinde faili meçhul bir cinayete kurban giden Mehmet Kalkavan, o dönemde vurulduğu yerde defnedildi.

29.01.2013 13:51

Rize'nin İyidere İlçesi Denizgören Köyü'nde yaklaşık yüz yıl önce yaptırdığı caminin girişinde faili meçhul bir cinayete kurban giden Mehmet Kalkavan, o dönemde vurulduğu yerde defnedildi. Ancak restorasyon çalışması sonrasında cami büyütülünce, mezar giriş kapısının önünde kaldı ve ortaya alışılmadık bir görüntü çıktı.

Denizgören Köyü Cami önündeki ilginç mezarın tarihi, yüzyıl öncesine dayanıyor. Köy sakinlerinden Mehmet Kalkavan'ın bağışladığı arsa üzerinde o tarihlerde cami inşa edildi. Kalkavan, bir süre sonra uzaktan açılan ateş sonucu cami girişinde vurularak öldürüldü. Yakınları, faili meçhul cinayete kurban giden Kalkavan'ın cenazesini, cami girişi yakınına defnetti. Ancak köy halkı yaklaşık 10 yıl önce küçük camiyi restore ederek büyütmeye karar verdi. Tamamlanan çalışma sonrasında yapıya iyice yaklaşan mezar, caminin giriş kapısının önünde kaldı.

"GİRİŞ ÇIKIŞA MANİ OLMUYOR"

Mehmet Kalkavan'ın torunu Enver Kalkavan, cami girişinde vurularak öldürülen dedesinin o zaman alınan kararla öldürüldüğü yere gömüldüğünü belirterek, "Cami büyütülünce mezara iyice yaklaştı. Mezar caminin girişinde olsa da camiye giriş çıkışlara mani olmuyor. Bu nedenle yerini değiştirmeyi düşünmüyoruz. Bu mezar hep burada kalacak" dedi. Köy sakinleri de mezarın yerinin kendilerine rahatsızlık vermediğini söyledi. - Rize/ İyidere

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Vurulduğu Yere Gömülünce, Mezarı Cami Girişinde Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement