'Sabıkalı Silah' Cinayetine Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

'Sabıkalı Silah' Cinayetine Müebbet Hapis İstemi

\'Sabıkalı Silah\' Cinayetine Müebbet Hapis İstemi

Adana'da tabanca satışı yüzünden çıkan silahlı kavgada başından vurulan 24 yaşındaki Fırat Ç.'in ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.

24.06.2013 12:44  Güncelleme: 14:30

Cinayet şüphelisi 31 yaşındaki Erhan B. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'bir kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Erhan B.'a yardım ettiği ileri sürülen 2 kişi hakkında 30'ar yıl, ölene yardım etmekle suçlanan bir kişi için de 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Merkez Seyhan İlçesi, Narlıca Mahallesi'nde oturan 21 yaşındaki Hakan Ç., iddiaya göre, 34 yaşındaki Tarık B.'a bir tabanca sattı. Tabanca ile yakalanan Tarık B., tabancanın çeşitli suçlarda kullanıldığı ortaya çıkınca Cumhuriyet Savcısı'na silahı Hakan Ç.'ten aldığını itiraf etti. Tarık B.'ın itirafına kızan Hakan Ç. ile ağabeyi Fırat Ç., 10 Mayıs 2013'te Tarık B.'ın işyerini kurşunladı. Olayda Tarık B., oğlu Umutcan B. ile arkadaşı Ramazan Gülbahar yaralandı.

ÇATIŞMADA ÖLDÜ

Kardeşi cezaevine giren Fırat Ç., 4 gün sonra 20 yaşındaki Hasan Ş.'in kullandığı motosiklet ile Tayfun B.'a ait işyerini kurşunlayıp, kaçtı. İşyerinde bulunan 34 yaşındaki Tarık B., Erhan B. ile 28 yaşındaki Adnan Ö. de otomobile binerek Çelik ile Şahin'i kovalamaya başladı. Şahin ile Çelik çıkmaz sokağa girince motosikleti bırakarak bir evin bahçesine saklanmaya çalıştı. Fırat Çelik, bahçe duvarından atladığı sırada av tüfeğinden açılan ateş sonucu başından vurularak öldürüldü. Katil zanlıları ile Çelik'in yanında bulunan Şahin gözaltına alındı.

ADLİYE ÖNÜNDE BOMBALI SALDIRI ÖNLENDİ

Cinayet Bürosu'ndaki sorgulama sürerken polise katil zanlılarının adliyede bombalı saldırı sonucu öldürüleceği ihbarı geldi. Öldürülen Fırat Ç.'in bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan ağabeyi Hakan ve yakınlarının bombalı saldırı hazırlığında olduğu öğrenildi.

Yapılan operasyonda Hakan Ç. ile birlikte 5 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde el bombaları ve dürbün bulundu. Adliye önündeki kanlı plan erken fark edilip önlenirken katil zanlısı 3 kişi ile öldürülen Fırat Ç.'in yanında bulunan Ş. olası saldırıya karşı çelik yelek giydirilip zırhlı araçlarla adliyeye çıkarıldı. Cinayet şüphelisi Erhan ile ağabeyi Tarık B. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bombalı saldırı girişiminde bulunduğu ileri sürülen şüphelilerden Hakan Ç. tutuklandı.

CİNAYETİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Farklı savcılar tarafından yürütülen soruşturmalardan, cinayetin iddianamesi hazırlandı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, cinayet şüphelisi Erhan B. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'bir kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan da 15 yıla kadar hapsi istendi. B.'a yardım ettiği ileri sürülen ağabeyi Tarık B. ile Adnan Ö.'in 30'ar yıl, çatışmada tabanca kullandığı öne sürülen ölen Fırat Ç.'e yardım etmekle suçlanan Hasan Ş. hakkında da 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bombalı eylem girişimiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sabıkalı Silah' Cinayetine Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement