
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Meclis dışı muhalefet partilerinin görüşlerini almak amacıyla ilk olarak DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.
DSP’yi ziyaretinin ardından basının karşısına Sezer ile birlikte çıkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru ülkenin gergin günler geçirdiğini ve gerginliğin arttığını söyledi. Mumcu, iktidar ve ana muhalefetin parlamento dışı muhalefetle görüşmekten kaçındığını vurgulayarak, parlamento dışı partilerin görüşünü almak ve bu görüşleri en uygun şekilde Meclis’te yansıtmak istediklerini belirtti. Toplumun yarısının Meclis’te temsil edilemediğini ifade eden Mumcu, Sezer’in, "Cumhurbaşkanını halkın seçmesi" yönündeki görüşlerini desteklemediğini, ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelecek dönem parlamentosuna bırakılmasının sağlıklı olacağını ifade ettiğini aktardı. Sezer de, Türkiye’nin güç birliğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Sezer, "Seçim sonrasını da kapsayacak bir güç birliği, Türkiye’nin sorunlarını aşma konusunda yararlı olacaktır. Sol duyarlılıkta ama sağda da belli değerleri savunan partilerle güç birliği olursa iyi olacağını söylüyoruz" diye konuştu.
BAHÇELİ’NİN DÜŞÜNCELERİ
MHP ziyareti sonrası Bahçeli basının karşısına çıkmadı. Görüşmeye ilişkin MHP liderinin düşüncelerini, Mumcu basınla paylaştı. Bahçeli’nin "İktidar partisinin çoğunluk iradesini yeterli gören yaklaşımını onaylamadıklarını" ifade ettiğini belirten Mumcu şöyle konuştu: "Dolayısıyla hiçbir türlü uzlaşmaya yanaşmamanın yalnızlaşmak demek olacağını, kendi iradesiyle bu süreci yönetmek isteyenlerin sonuçlarını öngörmeleri gerektiği yolunda bir kanaat izlenimi aldım. Bu görüşmelerin benim için değeri, parlamentoda temsil edilmiyor olsalar bile milletin belirli bir kesiminin güven duyduğu, oy verdiği siyasi partilerin görüşlerinin bu sürece yansıtılmasıdır."
Son Dakika › Güncel › 'Sağ-Sol Birleşsin' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.