Sağanak Yağmur Altında Tutuklu Vekil Protestosu - Son Dakika
Güncel

Sağanak Yağmur Altında Tutuklu Vekil Protestosu

Sağanak Yağmur Altında Tutuklu Vekil Protestosu

İzmit'te de Emek Demokrasi Platformu Bileşenleri gurubu protesto gösterisinde bulundu.

27.06.2011 16:23

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimi bağımsız aday olarak kazanan Mehmet Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi ve KCK davasında tutuklu vekillerin tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle birçok bölgede olduğu gibi İzmit'te de Emek Demokrasi Platformu Bileşenleri gurubu protesto gösterisinde bulundu.

Kent Merkezi'ndeki Barış ve Demokrasi Parkı'nda biraraya gelen Emek Demokrasi Platformu Bileşenleri Gurubu'ndan oluşan yaklaşık 20 kişi, tutuklu bulunan milletvekillerinin serbest bırakılmasını isteyerek hükümet ve AK Parti aleyhine sloganlar attı.

"AK Parti şaşırma sabrımızı taşırma", "Milletvekilleri serbest bırakılsın", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan atan grup, biranda başlayan sağnak yağmura rağmen protestoyu sürdürdü. Gurup adına konuşan BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya tutuklu bulunan milletvekillerinin biran önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek, "Başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere TBMM ve siyasi partiler bir tutum alarak yaşamakta olduğumuz krizi çözmek konusunda irade göstermelidirler. Siyasi partiler gerekli yasal düzenlemeler yapmak üzere meclisi tatil etmeden çalışmalarını ivedilikle sürdürmelidir. Başta Mehmet Hatip Dicle olmak üzere tutuklu milletvekillerinin tutuklulukları derhal kaldırılmalıdır. " dedi.

Gurup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağanak Yağmur Altında Tutuklu Vekil Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement