Sağlık Çalışanlarından Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Basın Açıklaması

Sağlık Çalışanlarından Basın Açıklaması

Selçuk Devlet Hastanesi'nde görevli ve Türk Sağlık-Sen'e üye sağlık çalışanları, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Asistan Doktor Melike Erdem'in intiharı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

04.12.2012 18:02

Selçuk Devlet Hastanesi'nde görevli ve Türk Sağlık-Sen'e üye sağlık çalışanları, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Asistan Doktor Melike Erdem'in intiharı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanları, asistan doktorun intihar edişinin kendisiyle ilgili Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine (SABİM) yapılan ihbardan kaynaklandığını, bu nedenle SABİM'in bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servis kapısı önünde düzenlenen basın açıklamasına, hastanede görevli doktor, hemşire ve çalışanlar katıldı. Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Şerafettin Falay'ın yaptığı basın açıklamasında; Dr. Melike Erdem'in bu şekilde hayata veda etmesinin nedeninin SABİM'e yapılan bir şikayet olduğunu belirterek şöyle konuştu: "SABİM artık farklı kullanım nedeniyle sağlık çalışanlarının ihbar merkezine dönüşmüştür. Alo 184 adeta bir ihbar hattına dönmüştür. Hastaların haklarının korunması için hayata geçirilen bu sistem ne yazıkki bugün sağlık çalışanlarının korkulu rüyası olmuştur. Hasta hakkı denilirken mesnetsiz, gerçekle ilgili olmayan ihbar nedeniyle sağlık çalışanlarından savunma alınmış, cezalar verilmiş, psikolojik bir baskı uygulanmıştır. Haksız savunma istenmesi, soruşturma açılması nedeniyle birçok sağlık çalışanlarının psikolojisi zarar görmüştür. SABİM'le hasta hakkı, vatandaş memnuniyeti denilirken çalışanların hakkı darmadağın edilmiş, adeta kaş yapalım derken göz çıkarılmıştır. Bu nedenle SABİM tekrar gözden geçirilmeli, amacı ile işleyişi arasındaki fark değerlendirmeye tabi tutulmalıdır"

Tüm hastanelerde hasta hakları birimi olduğunu, sağlık hizmetlerinin işleyişi konusunda herhangi bir şikayeti olan vatandaşın buraya adını ve iletişim bilgilerini yazarak imzalı dilekçe ile şikayetini iletebileceğini kaydeden Şerafettin Falay, şunları söyledi: "Böyle bir sistem varken SABİM'i bunun için kullanmanın bir anlamı yok. SABİM'e bir şikayet geliyor. Ama bu isimsiz ve gerçekle alakası olmayan bir şikayette olabiliyor. Sağlık Bakanlığı bu şikayeti kuruma bildiriyor. Bu durum sanki Bakanlığın bir disiplin soruşturması gibi algılanarak araştırma yapılmadan çalışmalardan savunma isteniyor. Sağlık çalışanları böyle bir yöntemle baskı altına alınıyor.

Bu nedenle SABİM'de mutlak suretle bir düzenlemeye ve filtrelemeye ihtiyaç vardır. SABİM'e gelen şikayetlerde çalışanların peşinen suçlu olarak görülmesinden vazgeçilmelidir" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement