Sakarya 2 Sakarya Üniversitesi'nde Eylem - Son Dakika
Güncel

Sakarya 2 Sakarya Üniversitesi'nde Eylem

Sakarya 2 Sakarya Üniversitesi\'nde Eylem

Formasyon Eğitimi Alamayan 200 Üniversiteliden Kampüste Sembolik Cenazeli Eylem Yaptı

14.10.2010 03:54

FORMASYON EĞİTİMİ ALAMAYAN 200 ÜNİVERSİTELİDEN KAMPÜSTE SEMBOLİK CENAZELİ EYLEM YAPTI

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri üniversitelerinde pedagojik formasyon eğitiminin uygulanmaması nedeniyle ögretmenlik haklarının ellerinden alındığını belirterek üniversite giriş kapısında eylem yaptı. Eylem sırasında öğrenciler temsili olarak bir öğrenci arkadaşlarının da cenaze namazını kıldı.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Yerleşkesi'nde bugün öğlen bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi adına basın açıklaması yapan öğrenci Şere Yumurtacı bölüm öğrencilerinin mağdur edildiğini söyleyerek şunları söyledi:

"Fen edebiyat pedagojik öğretmenlik hakkı haksız gerekçelerle elimizden alınmıştır. YÖK'ün aldığı karar ile birçok üniversitenin fen edebiyat fakültesinde verilmeye başlanan pedegojik formasyon dersleri Sakarya Üniversitemiz tarafından uygulanmaya konulmadı. Mağdur öğrenciler tarafından tepkiler sonucu Sakarya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman'ın vaat ettiği 2.5 ortalamaya sahip olan tüm fen edebiyat fakültesi öğrencilerine başka bir şart sunulmadan pedagojik formasyon hakkı tanınacaktır sözlerinin içi doldurulmadı."

Polisin sıkı önlem aldığı eylem sırasında 200 Fen Edebiyat Fakültesi ögrencisi daha sonra temsili olarak YÖK mağduru olan arkadaşlarının cenaze namazını kıldı. "Ölüme mahkum edildik" diyen öğrenciler adına bir bölüm öğrencisi yere yattı. Ardından eyleme katılan öğrenciler yere yatan arkadaşlarının etraflarında toplanıp "Formasyon mağduru arkadaşımızı nasıl bilirdiniz?" diyerek ardından, "Bu arkadaşımızı mağdur eden kişileri nasıl bilirdiniz?" diye sorunca ögrenciler haklarını helal etmediklerini söyledi. Öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya 2 Sakarya Üniversitesi'nde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement