Samsun - Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder - Son Dakika
Güncel

Samsun - Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder

Samsun - Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder
Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder

Samsun'a Gelen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oportünist (fırsatçı) Bir Lider Olduğunu İleri Sürererek, "3 Gün Önce Genel Af Çağrısı Yapan Kılıçdaroğlu Bugün Çark Etmiştir. Genel Affın PKK'yı PKK'lıları Kapsamadığını İfade Etmiştir" Dedi.

28.08.2010 20:10

SAMSUN'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oportünist (fırsatçı) bir lider olduğunu ileri sürererek, "3 gün önce genel af çağrısı yapan Kılıçdaroğlu bugün çark etmiştir. Genel affın PKK'yı PKK'lıları kapsamadığını ifade etmiştir" dedi.

Bugün partisinin İlkadım İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözleri tutmadığını ve zora girdiğinde herşeyi kökten ve temelden inkar ettiğini dile getirerek, "Edirne'de söylediğini Bingöl'de inkar etmekte, Batmanda söylediğini Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da tekrar edememektedir. Türkiye'nin her bölgesinde farklı siyasal yaklaşımlar ortaya koymaktadır. Bu durum samimiyetsizliğinin, riyakarlığının bir ifadesidir. Genel af vaadi, Türk toplumunda derin tartışmalar, tartışmaların da ötesinde derin yaralar açacak olan bir vaaddir. Katilleri, evlatlarını kaybeden aileler affetmediği sürece devletin ya da milletvekillerinin affetme yetkisi bulunmamaktadır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Toplumda yükselen tepkinin şiddeti ve kararlılığı karşısında Kılıçdaroğlu bugün genel af çağrısından geri adım atmıştır. Genel affın PKK'yı, PKK'lıları kapsamadığını ifade etmiştir. Oysa cümlesi şudur; 'Hayır deyin doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın.' Bu cümlenin anlamı gayet açıktır. Şunlar bu işin dışında kalacak demiyor. Filancalar için genel af getirilir, bunları affa uğratalım demiyor. Bugün dün söylediği genel af çağrısını inkar ediyor. 3 gün önce genel af isteyen Kılıçdaroğlu'nun bugün bunu da inkar etmesi fırsatçı bir lider olduğunu, oportünist bir genel başkan olduğunu, kendi siyasal çıkarları için herşeyi vaad edebileceğinin ve vaad ettiği herşeyi inkar edebileceğini gestermektedir. CHP Genel başkanı gaf yapmamıştır. Gaflet içinde de değildir. Planlı, sistematik, kararlı, zihninin arka planında var olan bir genel af çağrısını ikinci defa ifade etmiştir. Bugün çark etmiştir. Geri adım atmıştır" diye konuştu.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in açıklamalarına da değinin Suat Kılıç, referandum öncesinde konumları sarsılacak olan herkesin bütün kozlarını oynadığını ve kartlarını ortaya koyduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Bir hukukçu olarak HSYK Başkanveli Özbek'in emin olmasını ve güvenmesini isterimki, yeni anayasanın getireceği sistem, HSYK'yı daha da güçlendirecek bir sistemdir. Kendileri siyasi partilerin yaptığı gibi anayasaya hayır demenin nedenleri konulu broşürleri yargıdaki hakim ve savcılara dağıtmaktan, hayır kampanyası yapmaktan vazgeçsinler. Adalet Bakanını ya da Adalet Bakanlığı'nı hedef almak HSYK'nın başkanvekili açısından doğru bir yol değildir. Hedef aldığı Adalet Bakanı, HSYK'nın özerk yapısını güçlendirmeye gayret eden bir bakandır. Anayasa kabul edildiğinde HSYK yeni bir yapıya kavuşmuş olacaktır. MHP ve CHP'nin hayır propagandası gibi HSYK'nın da sokağa çıkması hakim ve savcılara broşür dağıtması ne kadar yasaldır ne kadar doğru, demokratiktir. Yargının yansızlığı ile ne kadar bağdaşlaşan bir durumdur.""

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun - Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder Ak Partı Grup Başkanvekelı Kılıç : Kılıçdaroğlu Oportünist Bır Lıder - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement