Samsun'da 555 Bin Liralık Vurguna 2 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 555 Bin Liralık Vurguna 2 Tutuklama

Samsun\'da 555 Bin Liralık Vurguna 2 Tutuklama

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki yolsuzluk olayıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

11.10.2012 16:11

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki yolsuzluk olayıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından avukatları aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda evrakta sahtecilik ve yolsuzluk olayıyla ilgili şikayette bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin ihbarı üzerine savcılık olaya el koydu ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 2 Şubat 2011-18 Eylül 2012 yılları arasında 41 ayrı sahte resmi belgede sahtecilik düzenlenerek toplam 555 bin 393 lira 53 kuruş vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili sahte imza kullanarak resmi evrakları düzenlediği iddia edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı İkmal Şube Müdürlüğü ambarında hizmet alımı ihalesinde görevli personel M.T. ve ürün alınmış gibi gösterilen firmanın sahibi M.G. ve firma çalışanı A.G. ile birlikte F.H., A.C.Y. ve C.K. "Resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındı.

Mali Şube Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanan 5 kişi bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Belediye çalışanı M.T. ile firma sahibi M.G., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 3 kişi ise serbest bırakıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 555 Bin Liralık Vurguna 2 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement