Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Miraç Kandili'ni Kutladı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Miraç Kandili'ni Kutladı

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Miraç Kandili\'ni Kutladı

İl Müftüsü İhsan Açık, "Miraç deyince tabii ki bir anda yeni bir dirilişin, hüznün, kederin dünyada bırakılıp rabbimize yükselmenin belki anlaşılması gerekiyor" dedi.

03.05.2016 15:16

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Miraç Kandili ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bu gecenin İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

MÜ'MİNİN MİRACI NAMAZDIR
Açık yaptığı açıklamada, "Öncelikle Miracımızın başta Urfa olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Miraç deyince tabii ki bir anda yeni bir dirilişin, hüznün, kederin dünyada bırakılıp rabbimize yükselmenin belki anlaşılması gerekiyor. Çünkü peygamberin Mekke dönemindeyken en büyük sıkıntıların, en büyük acıların, en büyük üzüntülerin yaşandığı bir anda rabbin katına yükselerek hem kendisi açısından hem de ümmeti açısından büyük müjdelerle dönmesi ve o güzelliklerle ümmetine hediyeler getirmesi. Bu hediyelerin en güzeli de tabii ki namazdı. Peygamberinde müminin miracı namazdır, müjdesini bize vermesidir. Miraç'ta bu akşam ne yapacağız, belki de en çok bu sorular sorulur. Şöyle bir tefekkür ve tezekkür yapılarak, acaba bu yaşımıza gelinceye dek rabbimizle bu namazla buluşmamızı nasıl yaptık? Yapabildik mi, ihmalimiz var mı? İmkânlarımız oldu da nasıl ihmal ettik? Bunları bir tefekkür etmemiz gerekir? Bilindiği gibi Bakara Suresi'nin son ayetleri de indi. Yatsı namazından sonra da devamlı onları okuyoruz. Bir nevi bize yüklenen yüklerin Cenabı Allah'tan ağır olmaması konusunda bir yalvarma ve rabbimizden yardım isteme gerekiyor. Tabii ki, üç ayların ilki bitmek üzere Recep, Ramazan ve Şaban geliyor. Bir nevi de artık namaza hazırlık yapıyoruz. Miraçla rabbimizin katına yükselerek derecemizi manen yükselterek Ramazan'a da hazır vaziyete gelmiş oluyoruz. Bu gece de Yatsı namazını ve yarında sabah namazını eğer cemaatle camide yaşayarak kılabilirsek gece boyunca da Allah'ın izni ile ibadetle geçirmiş oluruz" diye konuştu. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Miraç Kandili'ni Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement