Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

İstanbul Valiliği tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende, şehitler anıldı.

18.03.2017 12:14

İstanbul Valiliği tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende, şehitler anıldı.

Edirnekapı Şehitliği'ndeki tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Oktay Kaya ve bazı kuruluşların temsilcileri anıta çelenk koydu.

Törende konuşan 1. Ordu Komutanlığından Hava Savunma Albay Gürbüz Efe, milletin özgürlük ve bağımsızlığı, vatanın birliği ve bütünlüğü, Cumhuriyetin korunup yüceltilmesi adına canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve mevkilerin en yüksek mertebesine ulaşan şehitleri anmak için toplandıklarını söyledi.

Yurdun ve dünyanın dört bir yanındaki şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan, kefensiz, bazılarının bir mezar taşı olmaksızın ancak görevlerini başarıyla yapmış olmanın huzuru içinde yatan şehitlerin aziz hatıraları karşısında minnet ve şükran duygularıyla eğildiklerini vurgulayan Efe, şöyle konuştu:

"Çanakkale Savaşı hiç kuşkusuz, sebepleri-sonuçları itibariyle tarihin akışının değiştiği önemli muharebelerin cereyan ettiği bir savaştır. Bu savaş askeri ve siyasi sonuçları yanında cesaret, kahramanlık ve ruh güzelliklerinin sergilendiği nadir harp örneklerinden biridir. Bugün, Malazgirt'te Kosova'da, Niğbolu'da, Mohaç'ta, Yemen'de, Galiçya'da, Kafkasya'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Kore'de, Kıbrıs'ta, terörle mücadele harekatı kapsamında yurt içinde ve dışında, yurdumuzun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin cennete kavuştukları gündür."

Konuşmaların ardından Vali Şahin, anıt özel defterini imzaladı.

Daha sonra şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı, şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement