Sinoplu Köylüler Santral Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

Sinoplu Köylüler Santral Nöbetinde

Sinoplu Köylüler Santral Nöbetinde

Sinop'un Gerze ilçesi Yaykıl Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan köylüler, bayramda da nöbetteydi.

30.08.2011 16:00

Sinop'un Gerze ilçesi Yaykıl Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan köylüler, bayramda da köyün girişinden ayrılmayarak, firmadan kimsenin bölgeye girmemesi için nöbet tutmaya devam etti. Anadolu Termik Santralleri A. Ş. tarafından yapılması planlanan bin 200 megavat gücünde ve ithal kömürle çalışacağı belirtilen termik santralin köylerine yapılmasını istemediklerini dile getiren köy muhtarı Ahmet Tiryaki, son 1 aydır gece gündüz nöbet tuttuklarını söyledi. Yeşil Gerze Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Şengül Şahin de, "Gerze Yaykıl köyündeki çadır nöbetimiz aralıksız sürüyor. Bayramlaşmayı da burada nöbet yerlerinde yaptık. Onları bu köye sokmayacağız" dedi.

Ellerinde sopalarla santralin kurulacağı alanda 24 saat nöbet tutan Sivil toplum örgütleri ve köylüler, Anadolu Grubu yetkililerini köye sokmayacaklarını belirterek bayram da tuttukları nöbeti sürdürdü. Köy Muhtarı Ahmet Tiryaki, 2 yıldır termik santralle mücadele ettiklerini ve sonuna kadar da mücadaleye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz, bu işi istemediğimizi, yerlerimizi kimseye teslim etmeyeceğimizi söylemiştik. Biz bunu yaptırmayacağız. Hiç kimse elindeki ekmeği başkasına vermez. Bizim ekmeklerimiz bu topraklardan çıkıyor. Köyün 3 mahallesi santral alanının içerisinde kalıyor. Ölümüne biz bu işin peşindeyiz ve santrali yaptırmayacağız. "

'BİZİ YILDIRAMAYACALIR'

Köylülere destek veren Yeşil Gerze Çevre Platformu dönem sözcüsü Şengül Şahin ise, 6 Ağustos'tan itibaren başlanılan çadır nöbetinin bayramda da devam ettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Başta Yaykıl köylüleri olmak üzere ilçe merkezinden de çok sayıda kişi her gece akın akın nöbet çadırına gelerek destek veriyorlar. Birlikteliğimiz artıkça, biz çoğaldıkça karşımızdaki hiç bir güç bizi yıldıramayacaktır. Kış ayları düşünülerek çadır alanına bir adet konteyner karavan yerleştirildi. Köyün diğer girişine de ikinci bir çadır kuruldu. Nöbet bayramda ve bayram sonrası da devam edecek. Ailelerimizle, dostlarımızla burada nöbet yerlerinde bayramlaştık. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinoplu Köylüler Santral Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement