Sivas'ta 23 Nisan Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 23 Nisan Kutlandı

Sivas\'ta 23 Nisan Kutlandı

TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2013 13:52  Güncelleme: 16:26

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasıyla başlayan program, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Selçuk Ortaokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenerel Mustafa İlter, Belediye Başkanvekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve çok sayıda il protokol üyesinin katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Protokol üyelerinin ve öğrenci velilerinin çoğunlukta olduğu programda çocukların az sayıda olması dikkat çekti. Çeşitli şiirlerin okunduğu ve şarkıların söylendiği programda, görme engelli Amine Ennur Aksoy'un seslendirdiği 'Gülpembe' şarkısı ile Feyzanur Göğebakan'ın okuduğu 'Sokak Çocukları' şiiri katılımcılardan büyük alkış aldı. Program, il protokol üyelerinin sahneye çıkarak çocuklar ile birlikte 'Memleketim' şarkısını söylemesiyle sona erdi.

Bu arada, para kazanmak zorunda olan bazı çocuklar bayramlarını kutlamak yerine kent merkezinin çeşitli yerlerinde simit ve balon sattı. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 23 Nisan Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement