
Batman'ın Gercüş İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Vergili Jandarma Karakolu'na düzenlediği saldırıda Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül'ün şehit olduğunu öğrenen annesi 44 yaşındaki Züleyha Tekgül, fenalaştı.
Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül'ün şehit düştüğü haberi, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde oturan ailesine saat 03.30 sıralarında haber verildi. Teskeresine 3 ay 20 gün kala şehit olan 1993/3 tertip asker olan Tekgül'ün şehit haberi, Sorgun'un Ahmet Efendi Mahallesi 12'nci Sokak'ta müstakil gecekonduda oturan annesi Züleyha Tekgül'e Sorgun İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Zafer Erşahin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serkan Demir ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan öztürkmen tarafından verildi.
İzmir'de inşaat işçisi olarak çalışan baba 45 yaşındaki Nuri Tekgül, oğlunun şehit düştüğünün iletilmesi üzerine uçakla Ankara'ya, ardından otomobil ile Sorgun'a getirildi. 1'i kız 5 çocuğunun büyüğü olan ve terhisine 3 ay 20 gün kala oğlunun şehit düştüğünü öğrenen annesi 44 yaşındaki Züleyha Tekgül, gözyaşlarına boğulup baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından anne Tekgül'e iğne yapılarak sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül, bugün ikindi namazından sonra Sorgun'un Karşıyaka mezarlığında toprağa verilecek.
Şehit askerin dayısı inşaat işçisi 50 yaşındaki Salih Altan, "Bir Mustafa şehit oldu, arkada 3 Mustafa daha var. Onları da seve seve bu vatana şehit vermeye hazırız" dedi.
YOZGAT/ DHA
Son Dakika › Güncel › Sorgun, Şehidine Ağlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?