Tahsin Tarhan'dan 'Ek Borçlanma' Tepkisi: "Gece Yarısı Vatandaşın Evine Hırsız Gibi Girip Bütçeyi 200 Milyar Lira Borçlandırdılar" - Son Dakika
Güncel

Tahsin Tarhan'dan 'Ek Borçlanma' Tepkisi: "Gece Yarısı Vatandaşın Evine Hırsız Gibi Girip Bütçeyi 200 Milyar Lira Borçlandırdılar"

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda torba kanun teklifine eklenen düzenlemeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Tarhan, “CHP grubu olarak direndik, görüşmelerde büyük tartışmalar yaşandı. Ancak ne yazık ki ışıl ışıl gözlü Bakan mışıl mışıl uyurken Cumhur İttifakı vekilleri saraydan gelen talimat ile tıpış tıpış oy verdiler… Gece yarısı vatandaşın evine hırsız gibi girip bütçeyi 200 milyar lira daha borçlandırdılar” dedi.

16.12.2022 17:32  Güncelleme: 17:38

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda torba kanun teklifine eklenen düzenlemeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Tarhan, "CHP grubu olarak direndik, görüşmelerde büyük tartışmalar yaşandı. Ancak ne yazık ki ışıl ışıl gözlü Bakan mışıl mışıl uyurken Cumhur İttifakı vekilleri saraydan gelen talimat ile tıpış tıpış oy verdiler… Gece yarısı vatandaşın evine hırsız gibi girip bütçeyi 200 milyar lira daha borçlandırdılar" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, özelleştirilen limanların sözleşme süresinin 49 yıllığına uzatılması düzenlemesini de içeren torba kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı. Tarhan, şunları söyledi:

"CUMHUR İTTİFAKI VEKİLLERİ SARAYDAN GELEN TALİMAT İLE TIPIŞ TIPIŞ OY VERDİLER"

"Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu'nda Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına rağmen, limanların işletme sürelerini ihalesiz uzatmak için getirdikleri torba yasa görüşülürken AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun tek imzası ile 2022 yılı bütçesine 200 milyar lira ek borçlanma yetkisi eklediler. CHP grubu olarak direndik, görüşmelerde büyük tartışmalar yaşandı. Ancak ne yazık ki ışıl ışıl gözlü Bakan mışıl mışıl uyurken Cumhur İttifakı vekilleri saraydan gelen talimat ile tıpış tıpış oy verdiler.

"LİMANLARI PEŞKEŞ ÇEKECEKLERİ TORBADAN VATANDAŞA EK BORÇLANMA ÇIKTI"

Gece yarısı vatandaşın evine hırsız gibi girip bütçeyi 200 milyar lira daha borçlandırdılar. 2023 bütçesi Genel Kurul'da görüşülürken 2022 bütçesini 200 milyar lira borçlandırmak için önerge verdiler. Cumhurbaşkanı'nın ek bütçe talep etmesi ve bunun da plan bütçede görüşülmesi gerekirdi. Genel Kurul'da gözleri ışıldayarak iyimser tablolar çizen Bakan, Merkez Bankası rezervimiz artıyor demişti. Aynı Bakan komisyona gelip ek borçlanmayı neden talep ettiğini açıklayamadı. Uçan ekonominin kaçan borçlarını AKP milletvekilleri açıklamaya çalıştı. Kısacası, limanları peşkeş çekecekleri torbadan vatandaşa ek borçlanma çıktı."

Tahsin Tarhan\'dan \'Ek Borçlanma\' Tepkisi: "Gece Yarısı Vatandaşın Evine Hırsız Gibi Girip Bütçeyi 200 Milyar Lira Borçlandırdılar"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tahsin Tarhan'dan 'Ek Borçlanma' Tepkisi: 'Gece Yarısı Vatandaşın Evine Hırsız Gibi Girip Bütçeyi 200 Milyar Lira Borçlandırdılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement