Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Taksim Gezi Parkı\'ndaki Olaylar

Ankara Barosu Başkan Vekili Aksoy."Özgürlüğü değil, korkuyu hissettimek ve yaymak konusunda kararlılığını gösteren bir yönetimin, özgürlük getirmesini beklemek hayal olur" Gazetecilere Özgürlük Platformu."Kolluk güçlerinin, vatandaşlar,"...

31.05.2013 17:10

Ankara Barosu Başkan Vekili Sema Aksoy, Taksim Gezi Parkı'nda bekleyen gruba polisin müdahalesine ilişkin, "Özgürlüğü değil, korkuyu hissettimek ve yaymak konusunda kararlılığını gösteren bir yönetimin, özgürlük getirmesini beklemek hayal olur" değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Taksim'de genç, yaşlı, hamile, çocuk, yurttaş, turist, gösteri yapan, oradan geçen herkese uygulanan kör şiddetin fotoğrafının gerçekleri ortaya koyduğunu kaydetti.

Aksoy, "Özgürlüğü değil, korkuyu hissettimek ve yaymak konusunda kararlılığını gösteren bir yönetimin, örgürlük getirmesini beklemek hayal olur. Barışçıl gösteri hakkı demokratik toplumun test noktalarından biriyken, 2010 'özgürlükçü' anayasa referandumundan bu yana her türlü demokratik gösteride, kendi yurttaşlarına düşman muamelesi yapan bir yönetim, toplumsal barışı nasıl sağlayacaktır?" ifadesini kullandı.

-Gazetecilere Özgürlük Platformu-

Gazetecilere Özgürlük Platformu'ndan yapılan açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda göstericilere orantısız güç kullanılarak müdahale edildiği belirtilerek, ancak müdahalelere rağmen Taksim Meydanı'nda bir araya gelen kalabalığın dağılmadığı ifade edildi.

Toplantı ve protestonun demokrasilerin olmazsa olmazı olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şiddet içermeyen ve barışçıl nitelikteki gösteriler devam ettikçe güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan müdahalenin şiddet dozu da artmış ve orantısız şiddet kullanımına devam edilmiştir. Bu esnada birçok vatandaşın yanı sıra olay yerinde haber almak için bulunan gazeteciler de uygulanan şiddetten zarar görmüş ve tedavi altına alınmıştır. Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak, kolluk güçlerinin, vatandaşlar, milletvekilleri ve halkı bilgilendirme amacıyla olay yerinde bulunan gazetecilere yönelik orantısız güç kullanmalarını kınıyoruz. Yaralanan, gazdan zehirlenen meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. " - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement