Tarihi Birlikte Yazalım - Son Dakika
Güncel

Tarihi Birlikte Yazalım

Tarihi Birlikte Yazalım

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

04.02.2013 16:11

Göksu, kentin değişim ve gelişimi için muhtarlara büyük görevler düştüğünü belirterek, "İnsanlar ya tarihi okurlar ya da tarih yazarlar. Esenler için birlikte tarih yazalım" dedi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, sorunlarını dinlemek ve önerilerini almak üzere Esenler mahalle muhtarları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ve çok sayıda mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Esenler'in sorunları ve daha iyi bir Esenler için yapılması gerekenler konuşuldu.

Konuşmasına Esenler'de yapılan çalışmaları anlatarak başlayan Göksu, "Esenler'de birinci dereceden sorunları aştık, bundan sonraki çalışmalarımız daha çok üst yapıya ilişkin olacak" dedi. Kamulaştırmalara devam edildiğini belirten Göksu, Esenler'e yapılan yatırım miktarının 1 milyar doları geçtiğini söyledi ve bundan sonra sağlık, ulaşım, eğitim, sportif faaliyetler gibi alanlarda da yatırımların sürdürüleceğini kaydetti.

TARİHİ BİRLİKTE YAZALIM

Esenler'in çok hızlı bir değişim içinde olduğunu ifade eden Göksu, 'İstanbul'da en kıymetli lokasyona sahip ilçe' dediği Esenler'in, gelişim ve kalkınmasında muhtarların da büyük rolü olduğunu vurguladı. "Sizler bu değişim ve dönüşüme destek verirseniz Esenler seçkin bir ilçe haline gelir, aksi hâlde burası bir suç merkezine dönüşür" diyen Göksu, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Yapılan bir araştırmaya göre Esenler halkının yüzde 80'inin kentsel dönüşüm istediğini söyleyen Göksu, Esenler'in kentsel dönüşümün lokomotifi konumunda olduğunu belirtti. Toplantıda muhtarların sorularını cevaplayan ve taleplerini değerlendiren Göksu, muhtarlara "İnsanlar ya tarihi okurlar ya da tarih yazarlar" diyerek "Esenler için birlikte tarih yazalım ve böylece arkamızdan hayırla yâd edilen insanlar olalım" tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Birlikte Yazalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement