Tasavvuf Umumi Değil, Manevi Bir Müessese - Son Dakika
Güncel

Tasavvuf Umumi Değil, Manevi Bir Müessese

Tasavvuf Umumi Değil, Manevi Bir Müessese

Esenler Belediyesi Sanat Evi tarafından düzenlenen Tasavvuf Okumalarında Yazar Ali Toker, tasavvuf tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi.

28.11.2012 14:16

Esenler'de kurulduğu günden bu yana alanında söz sahibi isimleri Esenler halkı ile buluşturan Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), bu kez Tasavvuf Okumaları programıyla yazar Ali Toker'i Esenler'de ağırladı.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Ney dinletisinin ardından başlayan ve Neslihan Candan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Yazar Ali Toker, tasavvuf tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi. Tasavvufun umumi bir müessese değil, manevi bir müessese olduğunu söyleyen Toker, tasavvufun bir din gibi algılanmaması gerektiğini belirterek, " Din ayrı, tasavvuf ayrıdır. Tasavvuf bir din değildir, bir meşreptir" dedi.

Tasavvuf kültürüne ilişkin bilgi de veren Toker, dergâhların tarihteki yerleri ve önemine değindi. Tasavvuf kültürüne ilişkin hazırladığı bir sinevizyon gösterimini de dinleyicilerle paylaşan Toker, dervişlerle ilgili bilgi vererek konuşmasına devam etti.

Program Toker'in dinleyicilerden gelen soruları cevaplamasıyla sona erdi. Toker, programa katılan herkese tasavvufla ilgili kitaplar hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tasavvuf Umumi Değil, Manevi Bir Müessese - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement