Tayland Kralı Bhumibol 88 Yaşında Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Tayland Kralı Bhumibol 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Tayland Kralı Bhumibol 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

İktidarda geçirdiği 70 yıl ile dünyanın en uzun süre hüküm süren kralı olan Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, 88 yaşında hayatını kaybetti.

13.10.2016 17:31

İktidarda geçirdiği 70 yıl ile dünyanın en uzun süre hüküm süren kralı olan Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, 88 yaşında hayatını kaybetti. 1927 yılında Amerikada doğan Kral Bhumibol Adulyadej, ağabeyi Kral Ananda Mahidol'un ölümünden sonra, 1946 yılında tahta çıktı.

Kral Bhumibol, 30 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin asillerinden biriydi. Tahtta kaldığı süre boyunca çok sayıda darbe yaşayan Kral Bhumibol ülkesinde bir istikrar sembolü olarak görülüyordu.

Politikanın üzerinde, sevecen bir baba figürü olarak görülen Kral Bhumibol, politik tansiyonun yükseldiği zamanlarda birleştirici bir tavırla politikaya müdahale etmişti.

Fotoğrafçılık, edebiyat, resim ve müzikle ilgilinen kral, pek çok vatandaş tarafından yarı ilahi olarak kabul ediliyordu.

Son yıllarını sağlık problemleriyle geçiren kralın ölümünden sonra, hayatta olan dünyanın en uzun süre hüküm süren insanı ünvanı İngiltere Kraliçesi 2. Elisabeth'e geçti.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland Kralı Bhumibol 88 Yaşında Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement