Tecavüz'e Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Güncel

Tecavüz'e Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis

Tecavüz\'e Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis

Kahramanmaraş'ta, 12 yaşındaki Şeyda Durgun'u kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüren sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

05.06.2013 17:38  Güncelleme: 18:42

Kahramanmaraş'ta, 12 yaşındaki Şeyda Durgun'u kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Şeyda Durgun, 2011 yılı Aralık ayında Dumlupınar Mahallesi'ndeki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi ve güvenlik güçlerince aranan Durgun'un cesedi, 1 gün sonra Ahir Dağı Körçeşme bölgesinde çuval içerisinde bulundu. Şeyda Durgun'un tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü belirlenirken, olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Tutuklanan şüpheliler hakkında, 'Kasten adam öldürmek', 'Nitelikli cinsel istismar' ve 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın bugün görülen karar duruşmasına; Osmaniye Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kazım Can, Z.O., İ.F. ve İ.A., öldürülen kızın yakınları ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin son kez söz verdiği sanıklardan Kazım Can, olay sırasında bilincinin yerinde olmadığını savunarak, "Ben yapmadım. Hatırlamıyorum, haplıydım, alkollüydüm. Ne olduğunu bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Tutuklu diğer sanıklar ise olayla ilgilerinin bulunmadığını söyleyerek beraatlarını istedi.

Sanıkların son kez dinlenmesinin ardından mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme Başkanı Turgay Ateş, cinayeti gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Kazım Can'a cinayet nedeniyle ağırlaştırmış ömür boyu hapis, 'nitelikli cinsel saldırı'dan 15, 'hürriyeti yoksun bırakmak' suçundan 6 olmak üzere 21 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, diğer 3 sanığın beraatına; 'suç delillerini gizleme, bildirmeme ve yok etme' suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tecavüz'e Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement