Tekirdağ' ın Kurtuluşu Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ' ın Kurtuluşu Kutlandı

Tekirdağ\' ın Kurtuluşu Kutlandı

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89'ncu yılı, düzenlenen törenle kutlandı.

13.11.2011 17:04  Güncelleme: 09:08

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89'ncu yılı, düzenlenen törenle kutlandı.Tören sırasında bayrak taşıyan ve ayakta uzun süre kalan kalan bir öğrenci baygınlık geçirdi.Tören, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük'ün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Burada yapılan Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından soğuk hava nedeniyle Atatürk Bulvarı üzerinde yapılması plananlanan resmi geçit töreni iptal edildi ve tören İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Buradaki töreni Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve eşi Zehra Kemelek ile Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, çok sayıda asker, daire müdürü ve vatandaş katıldı.

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladıklarını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 'Tekirdağ'ın Düşman işgalinden kurtuluş günü,ulusal bütünleşmenin ve dayanışmanın bir ulus olma sevincinin yaşandığı ulusal onurumuzu korumak erdemi içinde tek bir hedefte birleşmenin yaşandığı tarihi günlerimizden biridir. Değerli Tekirdağlılar en zor şartlarda dahi istediğimiz ve çalıştığımız taktirde başarıyı yakalayan bir milletin bireyleri olarak şehrimizin her alanda daha ileri götürülmesinde sorumluluk sahibi olmalıyız ve bu sorumluluk içinde çalışmalıyız.ödedi.

AYAKTA FAZLA DURUNCA BAYILDI

Ardından kürsüye Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapmak için Piyade Binbaşı Şükrü Şenduran çıktı. Bu sırada sahanın ortasında ayakta bayrak tutan ve uzun süre ayakta kalan Lise 1'nci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Emre Çetindaş, birden fenalaşarak yere düştü ve baygınlık geçirdi. Tansiyonunu düştüğü belirlenen Çetindaş ardından sedyeye alınarak ambulansa taşındı. Bu sırada sedyeye elini sıkıştıran Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç parmağını kesti. Hafif yaralanan Genç'e sağlık ekipleri ayakta müdahale etti ve kesilen yere pansuman yaptı. Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emre Çetindaş'ın durumunu iyi olduğu belirtildi.Tören konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ' ın Kurtuluşu Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement