Tepecik Filarmoni Orkestrası Tire'de Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Tepecik Filarmoni Orkestrası Tire'de Konser Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Konserden detaylar - Romanların da yoğun ilgi gösterdiği konserde, orkestra Kerimoğlu Zeybeği'ni de çaldı İzmir'in Konak ilçesine bağlı Tepecik semtinde yaşayan Romanların kurduğu "Tepecik Filarmoni Orkestrası" Tire'de konser verdi.

27.03.2016 17:32

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konserden detaylar - Romanların da yoğun ilgi gösterdiği konserde, orkestra Kerimoğlu Zeybeği'ni de çaldı

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Tepecik semtinde yaşayan Romanların kurduğu "Tepecik Filarmoni Orkestrası" Tire'de konser verdi.

Tire Romanları Derneği'nin (TİROMDER) davet ettiği orkestra üyeleri, Romanlar İçin Sivil Diyalog Ağı (RODA) Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen kültür sanat etkinliklerinde sahne aldı.

Tire'deki Romanların da yoğun ilgi gösterdiği konserde, Tire Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Halil Altın ve Hasan Karaçan, filarmoni orkestrasına Kerimoğlu Zeybeği'ni çaldırdı.

Tamamı Roman gençlerden bir orkestra oluşturan perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay, programda roman havalarına da yer verdi.

Tireli Romanların da sahneyi boş bırakmadığı konserde, yönetmen Elmas Arus'un, Avrupa Komisyonu Raul Wellenberg İnsan Hakları Ödülü'nü alan "Buçuk" belgeselinin gösterimi de yapıldı.

TİROMDER Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürlerini tanıtmak, Romanlara karşı var olan ön yargıyı kırmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Konsere, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ile vatandaşlar katıldı.

Tepecik Filarmoni Orkestrası Tire\'de Konser Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tepecik Filarmoni Orkestrası Tire'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement