Tgb'lilerin 'Çuval' Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Tgb'lilerin 'Çuval' Davası Başladı

Tgb\'lilerin \'Çuval\' Davası Başladı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 6 kişinin yargılanmasına başlandı.

20.03.2013 17:00  Güncelleme: 17:16

Antalya'da geçen 17 Temmuz'da liman açıklarında demirli bulunan Amerikan uçak gemisi 'USS Abraham Lincoln'den inen ABD'li askerlerin başına Cumhuriyet Meydanı'nda çuval geçirmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 6 kişinin yargılanmasına başlandı.

Antalya Limanı açıklarına demirleyen ABD'nin ünlü uçak gemisi 'USS Abraham Lincoln'ün personeli 5 bin asker kaldıkları süre içerisinde Antalya'yı gezmişti. TGB üyesi 6 kişi, 17 Temmuz günü Cumhuriyet Meydanı'nda iki ABD askerinin başına çuval geçirmek isterken kendilerini takip eden sivil polisler tarafından yakalanmış ve ertesi gün savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Yaşları 21 ile 24 arasında değişen tutuksuz S.G. ve G.T. adlı kızlar ile K.A., N.T.A, M.D. ve S.K. adlı erkeklerin yargılanmasına bugün Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya sanıklardan sadece S.K. katılmazken, Ankara'da vatani görevini yaptığı bildirildi.

Haklarında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan S.G. "Elimizde Türk bayrağı ve Atatürk posteri vardı. Biz 2003 yılında Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayını protesto etmek istemiştik. Eylem gündüz vakti ve Cumhuriyet Meydanı'nda herkesin içindeydi. Üstelik etrafımızda onlarca polis vardı. Eylemi yapamadan gözaltına alındık" dedi.

Türk bayrağının kendisine ait olduğunu ve el konulmasını içine sindiremediğini belirten S.G., şöyle dedi:

"Tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Ayrıca gözaltına alındıktan sonra götürüldüğümüz karakolda çirkin bir şekilde çırılçıplak soyularak karakolun mutfağında bir kadın polis tarafından yere oturup kaldırılarak hukuk dışı bir şekilde aranmamız yapıldı. Ayrıca arama tutanağında imzası bulunan o kadın polisten şikayetçiyim."

Diğer sanık G.T. de Atatürk posterinin kendisine ait olduğunu belirterek iadesini ve kendisine arama yapan kadın polisten şikayetçi olduğunu bildirdi.

KADIN POLİSE SUÇ DUYURUSU

Erkek sanıklar da S.G.'nin ifadesine katılarak "Tüm olaylar arkadaşımızın söylediği gibi gerçekleşti" dediler.

Mahkeme, Türk bayrağı ve Atatürk posterinin G.T ve S.G.'ye iadesine karar verdi. Mahkeme ayrıca kadın sanıkların şikayetlerini dikkate alarak duruşma zabtının eklenerek Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesine ve aramayı yapan kadın polis hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, sanıkların öğrenci oldukları gerekçesiyle duruşmalara katılmasına gerek olmadığına karar verdi. Vatani görevini yapan sanıklardan S.K.'nın ifadesinin talimatla alınmasına karar veren mahkeme duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.

ADLİYE ÇIKIŞINDA DESTEK

Adliye çıkışında 100 kadar TGB'li, sanıkları sloganlarla ve yanlarında getirdikleri çuvallarla karşıladı. TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel, yargılananın TGB'li gençler değil, Atatürk devrimciliği olduğunu söyledi. Gözel, "Biz vatanımızı savunduk. Burada yargılanan Atatürk devrimciliğidir, vatanseverliktir. Biz vatanımızı savunmaya devam edeceğiz ve kim geçerse geçsin yine başına çuval geçireceğiz. Bu basit bir sokak kavgası değil, siyasi bir davadır" dedi. Destek için toplanan TGB'liler daha sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgb'lilerin 'Çuval' Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement