Tgb Üyeleri Fetö'nün Darbe Girişimini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Tgb Üyeleri Fetö'nün Darbe Girişimini Protesto Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TGB Üyelerinin Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesi önünde protestosu TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Bir grup TGB üyesi Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesi önünde protesto düzenledi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesi önünde bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi tarafından protesto edildi.

21.07.2016 16:17

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TGB Üyelerinin Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesi önünde protestosu

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bir grup TGB üyesi Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesi önünde protesto düzenledi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesi önünde bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi tarafından protesto edildi.

Yerleşke girişinde toplanan TGB üyeleri, "Fethullahçı Terör Örgütü üniversitelerden temizlensin" yazılı pankart açtı, sloganlar attı.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, burada yaptığı açıklamada, üniversite gençliğinin yaşanan sürece dair fikirlerini ve kararlılığını ifade etmek amacıyla Ankara Üniversitesi önüne toplandığını söyledi.

Çağdaş, "Üniversite gençliğinin temsilcileri olarak, 15 Temmuz akşamı gerçekleşen Amerikancı ve FETÖ'cü darbe girişiminin tamamıyla karşısındayız. Gençlik olarak ordumuzun içerisine, devletin içerisine sızmış Fetullahçılar ile Amerikancılar ile TGB kurulduğu günden beri mücadele etti." diye konuştu.

FETÖ mensuplarının devlet ve toplum katında tamamıyla etkisizleştirilmesi gerektiğini ifade eden Çağdaş, "Bu noktada üniversiteler kritik önemdedir. İşte hepimizin gördüğü 15 Temmuz akşamı yaşadıklarımız, hepsinin altında bu Amerikancı örgütlenmenin, Fetullahçı örgütlenmenin devlet içerisine sızmak, sınav sorularını çalmak suçlarını işlerken akademik dünyasını kullanarak bu akçakça eylemleri gerçekleştirecek kadroları da devlete yerleştirecek bir basamak olarak akademi dünyasını kullandıklarını görüyoruz. Bu sebeple akademi dünyasından ve üniversitelerden FETÖ'cüler temizlenmelidir." ifadelerini kullandı.

Halkın meydanlarda toplanarak gerçekleştirdikleri demokrasi nöbetlerine de destek verdiklerini kaydeden Çağdaş, şunları söyledi:

"Biz Atatürkçü gençler, vatansever, devrimci gençler, hangi siyasal görüşten olursa olsun hiç fark etmez hepsinin birleştiği nokta budur. Amerika'nın saldırısı karşısında Türk gençliği bir yumruk gibi birleşecektir. Bu terör örgütleri çökertilmelidir, bunun sağlanması adına da hiçbir dar grupçu anlayışa yer verilemez, verilmemelidir. Mehmetçiğin yanındayız, milletimizin yanındayız. Her akşam meydanlarda biz de varız, o meydanlarda milletin, devletin, ordunun Amerikan emperyalizmine karşı dikildiği o eylemlerin içerisinde varız ve biz ABD emperyalizmini defedeceğiz. Bağımsız Türkiye'yi kuracağız, milletimizin bölünmesine izin vermeyeceğiz."

Tgb Üyeleri Fetö\'nün Darbe Girişimini Protesto Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tgb Üyeleri Fetö'nün Darbe Girişimini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement