Tika'nın Bosna Hersek'teki Projeleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tika'nın Bosna Hersek'teki Projeleri Sürüyor

Tika\'nın Bosna Hersek\'teki Projeleri Sürüyor

TİKA tarafından tadilatı yapılan Konyits'teki Birinci İlköğretim Okulu'na ait spor salonu hizmete açıldı

08.09.2013 11:36

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından onarılan, Bosna Hersek'in Konyits şehrindeki Birinci İlköğretim Okulu'na ait spor salonu hizmete açıldı.

Proje kapsamında okula ait spor salonunun eskiyen kapı ve pencereleri değiştirilirken, aynı zamanda zemini düzeltildi, boya ve badana işleri yapıldı, ışıklandırma ve ısıtma sistemleri onarıldı.

Spor salonunun yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Ali Maskan, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç, Konyits Belediye Başkanı Emir Bubalo, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenden önce, ellerindeki Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarıyla konukları selamlayan öğrenciler ilgi görürken, Birinci İlköğretim Okulu'nda seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrenciler de Türkçe ilahiler seslendirdi.

Törende konuşan Konyits Belediye Başkanı Emir Bubalo, Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür etti. Bubalo, TİKA'nın daha önce de Konyits'te projeler hayata geçirdiğini anımsatarak, bu projeler kapsamında şehir merkezindeki tarihi köprünün tadilatının yapıldığını ve Boraçko Gölü'nde balıkçılık projesinin uygulanmaya başladığını hatırlattı.

Bubalo, "Ancak biz de her zaman böyle kalmak ve sürekli yardım alan bir ülke olmak istemiyoruz. Biz de gelişip, diğer ülkelere yardım etmek istiyoruz" diye konuştu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'nın Bosna Hersek'teki Projeleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement