"Tolstoy" Eyüboğlu'nda Anıldı - Son Dakika
Güncel

"Tolstoy" Eyüboğlu'nda Anıldı

"Tolstoy" Eyüboğlu\'nda Anıldı

21.si düzenlenen "Edebiyat ve Kitap Günleri"nde bu yıl dünyaca ünlü yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy anıldı.

21.01.2012 09:43

Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 21.si düzenlenen "Edebiyat ve Kitap Günleri"nde gerçekçi edebiyatın en büyük temsilcisi Lev Nikolayeviç Tolstoy anıldı. "Her kitap yeni bir hayat" sloganı ile 16-18 Ocak tarihlerinde düzenlenen etkinliğe, Dünya Yazarlar Birliği PEN Uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Merkezi Başkanı şair, yazar Tarık Günersel, Rus Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Türkan Olcay ve Rus Edebiyatı Çevirmeni Sabri Gürses konuşmacı olarak katıldılar. Etkinlikte; Lev Nikolayeviç Tolstoy'ın Anna Karenina, Diriliş, Suç ve Ceza gibi başyapıtlarından kesitler canlandırarak yazarın hayatını belgesel tadında sunan öğrencilerin gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Sokağa Lev Nikolayeviç Tolstoy'un adı verildi.

Her yıl Çamlıca Kampüsünde bulunan Merkez Kütüphanede düzenlenen anma töreninin ardından kitap raflarını birbirinden ayıran koridorlara önemli edebiyatçılardan birinin adı veriliyor. Attila İlhan, Sabahattin Eyüboğlu, Can Yücel, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz gibi tanınmış yazar ve şairlerin adlarını taşıyan sokak tabelalarına bu yıl eklenen isim ise Lev Nikolayeviç Tolstoy oldu.

3 gün süren Edebiyat ve Kitap Günlerinde öğrenciler bu yıl da çok sayıda yazarla bir araya geldi. Etkinliğe; Aydın Boysan, Afşar Timuçin, Aslı Der, Behiç Ak, Nur İçözü'nün de yer aldığı 19 yazar ve şair katıldı. Edebiyat ve Kitap Günlerinde 100'e yakın yayınevinin kitabı satışa sunuldu. Öğrenciler bu önemli organizasyonda konuk yazarlarla tanışma, söyleşi yapma, kitaplarını imzalatma, yayınevlerinin standlarını gezme fırsatı buldu.

72 bin adet kitap

İstanbul'daki ilk ve ortaöğretim kurumları arasında en büyük ve en kapsamlı okul kütüphaneleri arasında yer alan Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının Merkez Kütüphanesi'nde toplam 72 bin adet kitap bulunuyor. Kütüphanede; ekonomi, tarih, sosyoloji, bilim, eğitim, araştırma-inceleme olmak üzere pek çok farklı kategoride kitap yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tolstoy' Eyüboğlu'nda Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement