Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Belediye ile Genel İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı

13.12.2011 09:03

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında, Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan toplam 500 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda başlayan toplu sözleşme görüşmelerine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Genel Sekreter İ.Fuat Özçörekçi, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Genel İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan, Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen, belediye ile sendika yetkilileri katıldılar.

Başkan Güzelbey, ''Bir müessesedeki başarı işveren ile çalışan uyumundan geçmektedir. Biz Belediyede hep bunun sağlanmasına gayret ettik. Çalışan arkadaşlarımızın da bunun için gayret gösterdiklerine yürekten inanıyorum. İş barışı sadece bir iş yerinde işverenin memnun eden sonuçlar anlamına gelmemeli, hem çalışanın hem işverenin haklarının korunması asıl iş barışı anlamına gelir" dedi.

'Asıl önemli olanın niyet olduğunu' belirten Başkan Güzelbey, "Niyetler iyi olursa kazanan şehrimiz ile bu şehirde yaşayan halk kadar çalışanlar ve işverenler de olacaktır. Bugün iki tarafın rızası ile sağlanan bir mutabakata imza atmak istiyoruz" dedi.

Genel İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bugün 3. kez toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için masaya oturuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerin hiçbir aşamasında ne belediye de ne de GASKİ ile bir sıkıntı yaşamadık. İki tarafın çalışma barışı için gösterdiği çaba bizi fazlasıyla mutlu etti. Kentimizde belediyemizin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda Başkan kadar çalışanların da büyük emeği ve katkısı vardır. Başarı ekibin başarısıdır. Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan 500 arkadaşımızı ilgilendiren toplu sözleşmelerinde bu toplantıdan el sıkışarak, memnun ayrılmayı bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement