Trabzonspor Futbol Koordinatörü: "Uefa Lisansı İçin Ek Sürede Eksiklikleri Tamamlamalıyız" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor Futbol Koordinatörü: "Uefa Lisansı İçin Ek Sürede Eksiklikleri Tamamlamalıyız"

Trabzonspor Futbol Koordinatörü: "Uefa Lisansı İçin Ek Sürede Eksiklikleri Tamamlamalıyız"

Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, kulübün UEFA lisansı alamaması konusunda, "Tüm sorunlarını çözenler lisanslarını alıyor.

11.05.2016 14:46

Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, kulübün UEFA lisansı alamaması konusunda, "Tüm sorunlarını çözenler lisanslarını alıyor. UEFA, bizim gibi kulüplere ise ek süre verilip geri kalan eksikliklerin tamamlanmasını istiyor" dedi.

Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, UEFA lisansıyla ilgili olarak Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Lisans için belirli kriterler bulunduğunu belirten Yılmaz Büyükaydın, şunları söyledi:

"Kimseye borcun olmadığı ve kriterlerini yerine getirdiğin zaman UEFA lisansı alabiliyorsun. Ama biz o kriterlerin tamamını yerine getiremedik. Bu konuda eksiklerimiz var. Tüm sorunlarını çözenler lisanslarını alıyor. Bizim gibi kulüplere ise ek süre veriliyor. Bu ek süre zarfında da geri kalan eksikliklerin tamamlanması isteniyor. Bildiğim kadarıyla 60 güne kadar bu eksiklikleri tamamlayıp tekrar sunarsan sorun ortadan kalkıyor."

Yılmaz Büyükaydın, "Bu kriterler noktasında Özer Hurmacı ve Sefa'nın yaptığı başvurular etkili olmuş mudur?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Hepsi olur. Bunların hepsi bir argüman. Sadece Sefa ile Özer'in ki değil, geçmişte de var. Menajerler var, kulüpler var, FİFA kulüpleri var.  Sözleşmesini feshedip ayrılan oyunculardan mutabakat yapıpta kriterlerini yerine getirmeyenler var. Hepsi bunların bir parçası."

Trabzonspor'un ekonomik konularını halletmesi için çaba harcadığını hatırlatan Yılmaz Büyükaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşin özeti, bunların hepsi paraya bağlı. Para bulup borcumuz olanların elindeki çeki, seneti, gecikmiş ödemelerini yaparsan, sorun ortadan kalkar. Gece gündüz bu iş için uğraşıyoruz. Rakamlar çok büyük. Bir anda bunları çözmek o kadar kolay değil. 1461 Trabzon'un bile kulüp lisansının olmadığı 2 sene öncesinden verilmiş çek ve senetler var. Bunların hepsini çözüme kavuşturup ödemelerini yaparsanız olayın büyük bir bölümü çözülüyor."

Yılmaz Büyükaydın, bu arada,  "Ersun Yanal da kulübü icraya verdi mi?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Sadece Ersun Yanal değil, Süleyman Hurma da verdi. Şota'ya da ödeme yapamadığımız için o da mecbur kaldı, verdi. Kayserispor, bizim evrakları başka oyuncuya vermiş. O evraklardan da bize icra geldi. Bu iş tamamen paraya bağlı. Eldeki senetleri ve borçları kapatmamız lazım. UEFA herkese farklı uygulama yapmıyor. Kriterleri uygulamazsan ayırt etmeden ceza kesiyor."

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor Futbol Koordinatörü: 'Uefa Lisansı İçin Ek Sürede Eksiklikleri Tamamlamalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement