TRT Ekranlarında Atatürk'e Hakaret - Son Dakika
Güncel

TRT Ekranlarında Atatürk'e Hakaret

TRT Türk ekranlarından yayınlanan "Kendi Gökkubbemiz" adlı belgeselde Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye hakaret dolu ifadeler kullanıldı.

12.07.2015 18:43  Güncelleme: 18:48

TRT Türk kanalında yayınlanan bir belgeselde Atatürk'e, Cumhuriyet'in ilk yıllarına ve İsmet İnönü'ye hakaret dolu ifadeler yer aldı.

"TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER"

TRT Türk kanalında 10 Temmuz 2015 Cuma günü yayınlanan 'Kendi Gökkubbemiz' adlı belgeselde, Osman Yüksel Serdengeçti'nin Samsun konuşması yer aldı.

Serdengeçti'nin konuşmasında, "Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü 'efendimiz sensin, efendimiz sensin' diye soydular" ifadeleri yer aldı.

"ANADOLU HALKININ İMANINI PERVASIZCA ÇİĞNEDİLER"

İşte belgeseldeki Osman Yüksel Serdengeçti'nin Samsun konuşmasının bir bölümü:

"Tepeden inme dışarıdan gelme yapılan birçok inkılaplar milleti allak bullak etmişti. Paris sokaklarında yetişenler! Hukuk-u beşer beyannamesini ezbere bilenler! Laiklik ve inkılapçılık perdesi altında yoksul Anadolu halkının imanını, vicdanını, hak ve hukukunu pervasızca çiğnediler.

Kıtalara hükmeden, 3 kıtada asırlarca dimdik duran ecdadımızı, şurada, burada, halkevlerinde türlü kuyruklara sokarak tahkir ve tehvil ettiler.

"YEDİLER, İÇTİLER, KUSTULAR..."

Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular."

Kaynak: Hürriyet

TRT Ekranlarında Atatürk\'e Hakaret

Son Dakika Güncel TRT Ekranlarında Atatürk'e Hakaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (546)

  • samsuna kefen giyip cikmisti: siyasal islamcilar ATATÜRK kompleksinden kurtulun artik, ne kadar cabalasanizda tirnagi olamassiniz 37 141 Yanıtla
  • TRT YI KINIYORUM ARTIK TRT İZLEMİYCEM: ATATÜRK OLMASAYDI BUGÜN BABANIZ BELLİ OLMAZDI. SİZ İSTEDİGİNİZ KADAR KARALAMAYA CALIŞIN ATATÜRK SEVGİMİZİ BİTİREMİYCEKSİNİZ BUNDAN SONRA TRT KANALLARINI İZLEMİYCEK NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ATAM SEN RAHAT UYU YOBAZLARA SENI YEDIRMEYIZ. 3 166 Yanıtla
  • Reis: bir sürü yobaza gün doğdu şimdi :) 4 162 Yanıtla
  • TRT KANALLARINI IZLEMIYORUZ : YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA ADIN YAZILACAK MÜCEFER TAŞA 8 150 Yanıtla
  • osmanlı: olmasaydi olurduk putcular 127 24 Yanıtla
  • arzu : ATAM İZİNDEYİZ 76 71 Yanıtla
  • Şerafettin: Ulan Osmanlı iğne bile üretemiyodu o zamanlar arabın dilini konuşuyodu bilimsel hiç bir metodu temeli olmayan çağın gerisinde kalan sömürülmüş bi kuklaydı. Atatürk olmayaydı şimdi burda ne yorum yapabilirdik ne de nefes alabilirdik. bu kadar nankör olmayın beeee!!! bu kadar dusuncesiz, fikirsiz olmayın biraz okuyun. a haber beya 2 144 Yanıtla
  • Arap serkan: dinci hırsızlar. babaları belli diye ATATÜRKE düşmanlar. 7 134 Yanıtla
  • Berk: İnadına ATATÜRK! 14 123 Yanıtla
  • ÖMER: MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ.. 49 82 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement