TSK'da Sürpriz İstifa - Son Dakika
Güncel

TSK'da Sürpriz İstifa

TSK\'da Sürpriz İstifa

Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür istifa etti.

25.09.2012 19:07  Güncelleme: 07:11

Aydınlık gazetesinin haberine göre Yüksek Askeri Şura Kararlarıyla Tümamiral rütbesine yükselen Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Kemalettin Gür istifasını sundu.

Tümamiral Gür'ün istifasında Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve askeri casusuluk gibi davaların etkin olduğu dile getiriliyor.

Haberde Balyoz Davası ve Casusluk soruşturmasının Deiz Kuvvetleri Komutanlığı'nda moral bozukluğuna neden olduğunu belirtildi.

BÜYÜK MORAL BOZUKLUĞU VAR

İddiaya göre istifayı değerlendiren amiraller; "Donanma Kurmay Başkanlığı gibi çok önemli bir göreve gelmişken istifa etti. Deniz Kuvvetlerimizde soruşturmaya uğramayan amiral kalmadı. Büyük moral bozukluğu var" dedi.

İKİ SENE ÖNCE DE İSTİFA ETMİŞTİ

2010'da dönemin Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk yürütülen soruşturmalara tepki olarak görevinden istifa etmişti. Görev yaptığı dönemde "Balyoz Planı" davasıyla gündeme gelen Deniz Harp Okulu'nda uzun bir aradan sonra basın gezisi düzenlenmişti.

Uygulama, akıllara "İmaj mı tazeleniyor?" sorusunu getirmiş, o sırada Deniz Harp Okulu Komutanı olan Tuğamiral Kemalettin Gür, bu soruyu, "Bu gezinin davayla bir ilgisi yok. İmaj tazeleme gibi bir endişemiz yoktur. Bizim imajımız her zaman yüksek" diye cevaplamıştı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel TSK'da Sürpriz İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement