Türkiye'nin Başpehlivanları Şile'de Er Meydanına Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Başpehlivanları Şile'de Er Meydanına Çıkıyor

Türkiye\'nin Başpehlivanları Şile\'de Er Meydanına Çıkıyor

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri'nde Türkiye'nin başpehlivanları yine Şile'de Er Meydanı'nda buluşuyor.

15.08.2016 14:53  Güncelleme: 14:54

19 Ağustos Cuma günü saat 14.00'da gerçekleşecek olan Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri'nde 300'e yakın güreşçi mücadele edecek. Mehteran eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayıp, güreş müsabakalarıyla devam edecek program her sene olduğu gibi bu yıl da nefesleri kesecek.

Türk spor tarihinde engin, Türk spor geleneğinde zengin bir yere sahip olan ata sporumuz yağlı güreşler insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip. Eski devirlerde savaşa hazırlık amacıyla yapılmaya başlanan yağlı güreşler M.Ö. 4. yüzyıldan beri Türk spor tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Eski zamanlarda genellikle ilkbahar aylarında doğanın canlanışını kutlamak amacıyla yapılan etkinliklerde, evlenme törenlerinde, zafer şölenlerinde yapılan yağlı güreşler, gelenekselliğini koruyarak heyecanla devam ediyor.

Her sene düzenlenen "Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri" bu yıl yine büyük küçük herkesi Er Meydanı'nda bir araya getirecek. Güreşlerin bölgede çok sevildiğine dikkat çeken Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri için "Ata sporumuza sahip çıkıyoruz, spor ve sporcumuzu teşvik etmek için bu organizasyonu her sene gerçekleştiriyoruz" dedi. Başkan Tabakoğlu sözlerine; "Geleceğin başpehlivanlarının yetişmesi için tüm imkanlarımızla bu organizasyonu gelenekselleştirdik" diyerek devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Başpehlivanları Şile'de Er Meydanına Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement