Türkiye ve Suriye'ye İtidal Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve Suriye'ye İtidal Çağrısı

Türkiye ve Suriye\'ye İtidal Çağrısı

İran Genelkurmay Başkanı Firuzabadi, Suriye tarafından Akçakale'ye top mermisi düşmesi ve ardından yaşanan gelişmeler için, Türkiye ve Suriye'ye itidal çağrısında bulundu.

05.10.2012 13:50  Güncelleme: 13:51

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Suriye tarafından Akçakale'ye top mermisi düşmesi ve ardından yaşanan gelişmeler için, Türkiye ve Suriye'ye itidal çağrısında bulundu.

Fars Haber Ajansı'nın haberire göre, İran Genelkurmay Başkanlığı Firuzabadi, Türkiye ve Suriye'nin "mevcut hassas durumun sağduyu ve sabırla üstesinden gelmesi" temennisinde bulundu.

"Diyalog için her zaman fırsat vardır ancak savaş ateşi bu fırsatları yok eder" diyen Firuzabadi, yanlışların savaşla telafi edilemeyeceğini, aksi takdirde her iki ülkenin de daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağı görüşünü dile getirdi.

Sınırda sükunetin sağlanması ve içişlerine karışmamanın esas olduğunu belirten Firuzabadi, "Dine göre de akla göre hiç kimse iki Müslüman ülke arasında savaşı doğru bulmaz" dedi.

Tümgeneral Firuzabadi, "Türkiye ve Suriye arasında bir savaşın ancak ABD ve Batılıların isteyebileceği bir şey olduğu" ifadesini kullanarak, "Savaş, İslam ve Müslümanların yararına değil" dedi.

Firuzabadi, Türkiye ve Suriye'ye yönelik itidal çağrısını yineledi.

Muhabir: Kerim Gülbetekin

Yayıncı: Ogün Duru - TAHRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ve Suriye'ye İtidal Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement