Uluslararası Antalya Üniversitesi Eğitim Öğretime Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Antalya Üniversitesi Eğitim Öğretime Başladı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Eğitim Öğretime Başladı

Uluslararası Antalya Üniversitesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılı törenle açıldı.

17.09.2012 13:48

Uluslararası Antalya Üniversitesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılı törenle açıldı. Üniversitenin ilk yılında 350 öğrenci ile eğitime başladığı bildirildi.

Üniversitedeki konferans salonunda düzenlenen törene, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cihat Göktepe, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yabancı Diller Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Murat Kaplan, akademisyenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan Rektör Göktepe, Antalya Üniversitesinin ilk uluslararası, Antalya'nın ise ilk vakıf üniversitesi olduğuna değindi. Üniversitenin bu yıl ilk kez öğrenci alarak eğitim vermeye başladığını kaydeden Rektör Göktepe, hazırlık sınıfıyla birlikte beş yıl sonra ilk mezunlarını vereceklerini ifade etti.

Yabancı Dil Hazırlık Okulları Müdürü Murat Kaplan ise güçlü bir ekip oluşturduklarını ifade ederek, kadrolarının yüzde 50'den fazlasının ana dilinin İngilizce olduğunu söyledi. Başarılı bir çalışmanın altında güçlü bir akademisyen kadrosu yattığını belirten Kalan, şöyle konuştu: "Bizim de kadromuz çok güçlü. Okutmanlarımızın yarısından fazlası yabancıdır. Öğrencilerimiz kampüse girdiği andan itibaren İngilizce hariç başka dil konuşmayacak."

350 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Prof.Dr. Göktepe, 40 ülkeden gelen 120'si yabancı 350 öğrenci ile Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde ilk kez eğitime başladıklarını söyledi. Dört ayrı fakülte, 9 ayrı bölümle eğitim vereceklerini vurgulayan Rektör Göktepe, şöyle konuştu: " Türkiye'nin en iyi en başarılı öğrencileri ile beraberiz. LYS'de ilk 100'den 2, ilk binden 9 öğrenci ile eğitime başladık. Dünyanın her kıtasından öğrenciler üniversitemizde eğitim alacak.Çok kültürlü çok renkli bir kampusümüz olacak. Eğitim dilimiz İngilizce. Okutmanlarımız yüzde 60'ının ana dili İngilizce'dir. İnşallah, Türkiye'ye lider turizm yöneticisi, nitelikli, dünya şartlarını bilen, mühendisler, Türk ve dünya hukukunu bilen ve kıyaslayan hukukçular, nitelikli ile iş dünyasını bilen yöneticiler yetiştirmek istiyoruz"

TURİZMİ ÖNEMSİYORUZ

Antalya ve Türkiye'de turizme önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Göktepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de lider turizm yöneticisi yetiştirmeyi çok ciddi olarak önemsiyoruz. Bu, Türkiye'nin ve Antalya'nın ihtiyacı olan bir yapıdır. Bu konuda pozitif ayrımcılık yaptık. Turizm fakültesindeki burs oranımız bir hayli yüksek, diğer fakültelerde de ayrı kategoride öğrenciler aldık."

ANTALYA'NIN BİRİNCİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Türkiye'nin ilk uluslararası üniversitesi olduklarını anlatan Göktepe, "Öğrencisi, hocası, müfredatı, İngilizce eğitimle dünyadaki diğer üniversitelerle işbirliğiyle uluslararası olmayı icra edeceğiz. Antalya'nın birinci vakıf üniversitesiyiz. İnşallah diğer vakıf üniversitelerine de öncülük ederiz. Antalya'yı eğitimli turizm merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Rektör Göktepe, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi'nde elektrik- elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ekonomi, işletme, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, Turizm fakültesi turizm ve otel işletmeciliği bölümleri ve Hukuk Fakültesi'nin bulunduğunu bildirdi.

BAŞKAN BÖCEK'İN OĞLU DA ÜNİVERSİTEDE

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde oğlu Gökhan Böcek'in öğrenim göreceğini anlatan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bir öğrenci velisi olarak çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Antalya'da bir vakıf üniversitesinin açılmasının önemine değinen Böcek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu okulu düşünen mütevelli heyetine ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ben bir veli olarak üniversiteye yapılması gereken ne

destek varsa vermeye hazırım. Amacımız Antalya'da uluslararası bir marka yaratmak. Bu kardeşlik ve barış üniversitesinde hedeflerin gerçekleştirileceğine inanıyorum."

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerin kayıt işlemleri sona ererken, Türk öğrencilerin devam ettiği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Antalya Üniversitesi Eğitim Öğretime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement