Ünye'de Fırtına - Son Dakika
Güncel

Ünye'de Fırtına

Ünye\'de Fırtına

Ordu'nun Ünye ilçesinde sahur vakti meydana gelen fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar yıkıldı.

30.06.2014 11:58

Ordu'nun Ünye ilçesinde sahur vakti meydana gelen fırtınada çatılar uçtu, ağaçlar yıkıldı. Fırtına tarım arazilerinde de zarara yol açarken, daldaki fındıkları döktü.

Bölgenin geçim kaynağı olan fındık, sahur vakti çıkan fırtınanın azizliğine uğradı. Tarım arazilerinin zarar görmesinin yanı sıra bazı bölgelerde ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Tarım arazilerin zarar görmesi ve fındığın dökülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, dökülen fındığın hiçbir şekilde işe yaramadığını belirterek yüzde 50 oranında dökülme olduğunu belirtti.

Sarıkahraman açıklamasında, "200 rakımın üzerinde bu sene fındığı olmayanların daha acısını paylaşamamışken, Ünye sahilinde olacak fındığın rekolteye faydası olacağını düşünürken rüzgara yakalandık. Bunların hepsi afet kapsamında olan şeyler. Fırtına da sigorta kapsamında. Üreticimizin demek ki bu bölgedeki fındığı sigorta yaptırması gerekiyor. Bu bir kez daha görüldü" dedi.

Fındık üreticisi Abdullah Akbaş ise bir buçuk ton yerine 500 kg fındık yapabileceğini belirterek, "Normal şartlarda 1.5 ton fındığım oluyor ancak bu afetten sonra 500 kg fındık olur diye düşünüyorum. Dalda görünen fındık bunu gösteriyor. Bir ton fındık zayi oldu. Elma armut gibi meyvelere de hasar verdi rüzgar. Dalda hiç bir şey kalmadı" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünye'de Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement