Uşak'ın İlk Güvercin Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Uşak'ın İlk Güvercin Festivali Başladı

Uşak\'ın İlk Güvercin Festivali Başladı

Uşak'ta, Kelebek Güvercin Irkları Yetiştirme ve Geliştirme Derneği tarafından 25 ilden 400 güvercinin katılımıyla ilk kez düzenlenen "Renk Güvercin Festivali" ilgi çekti.

27.12.2015 16:51

Uşak'ta, Kelebek Güvercin Irkları Yetiştirme ve Geliştirme Derneği tarafından 25 ilden 400 güvercinin katılımıyla ilk kez düzenlenen "Renk Güvercin Festivali" ilgi çekti.

Uşak Güvercin Park Düğün Salonu'nda düzenlenen festivale Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Kelebek Güvercin Irkları Yetiştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Recep Kemer ve çok sayıda güvercin sever katıldı. 25 ilden gelen 400 farklı güvercin ilgiyle izlendi. Uşak'ta bir ilke imza attıklarını belirten Uşak Kelebek Güvercin Irkları Yetiştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Recep Kemer, "Derneğimiz, belediyemizin katkısıyla Uşak'ta ilk defa güvercin festivali düzenledi. Festivalimizin temel amacı çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza hayvan sevgisi aşılamaktır. 25 yıldır güvercinlerde kelebek ırkını besleyen birisi olarak yıllardır sürekli şehir dışındaki festivallere katıldık. İlk defa Uşak'ta birlik ve beraberlik içerisinde festival gerçekleştirdik ve katılım bizleri memnun etti. Güvercinleri bizler hobi olarak besliyoruz. Hem ırk çoğaltması hem de görsel olarak güvercin uçuruyoruz. Halkımızın gözünde kuşçu dediğinizde çalışmaz, evine bakmaz bir kişi olarak görünüyoruz. Aslında böyle bir şey yoktur. Bizler elinde mesleği olan, evimize ekmek getiren, birçoğumuz evli ve evinin geçimini sağlayan insanlarız" dedi.

Hayvanları sevenlerin insanları sevdiğini belirten Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ise, "Hayvanlara merhamet eden insanlara da merhamet eder. Güvercin dostluk, sevgi ve barışın sembolüdür. Bugün burada düzenlenen festivalde bulunmaktan bizlerde gururlandık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Recep Kemer, festivalde emeği geçenlere plaket verdi. Salonda kafeslerde sergilenen güvercinleri inceleyen vatandaşlar, bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ın İlk Güvercin Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement