Uzun Tutukluluk Süreleri Rahatsız Ediyor - Son Dakika
Güncel

Uzun Tutukluluk Süreleri Rahatsız Ediyor

Uzun Tutukluluk Süreleri Rahatsız Ediyor

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Güral Afyon Otel'de Ege ve Marmara Bölge Baroları Toplantısına katıldı.

02.03.2013 23:45

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Güral Afyon Otel'de Ege ve Marmara Bölge Baroları Toplantısına katıldı. Coşar, 4'üncü yargı paketiyle ilgili Barolar Birliği'nin görüşünün alınmadığını söyledi. Coşar, uzun tutukluluk sürelerini eleştirdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Afyonkarahisar'da Güral Afyon Otel'de düzenlenen Ege ve Marmara Bölge Baroları Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Coşar, şunları söyledi: "Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, bunların önündeki birtakım engellerin kaldırılmasıyla ilgili düzenlemeler olduğu ifade ediliyor. Öyleyse sevindirici. Türkiye bir hukuk devleti, ama sadece anayasada hukuk devleti yazması yetmiyor. Bunun günlük yaşama da intikal etmesi gerekir. Günlük yaşamımızda, mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız hak ve özgürlüklerle ilgili birtakım sorunlar var. Bunların aşılması bizi sevindirir. Paket ağırlıklı olarak bununla dolu diyorlar. Bu da sevindirici."

Vedat Ahsen Coşar, uzun tutukluluk süreleri ile ilgili eleştiride bulunarak "Uygulamadaki anlayışın değişmesi gerekir. Hepimizi rahatsız ediyor. Tutukluluk bir tedbirdir, bunun cezaya dönüşmemesi gerekir. Yasama organı o konuyla ilgili üzerine düşeni bir ölçüde yaptı, ama sorun uygulamadaki anlayışlardan kaynaklanıyor" dedi. - Afyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzun Tutukluluk Süreleri Rahatsız Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement