Vali, Baba Mesleği Demir Dövdü - Son Dakika
Güncel

Vali, Baba Mesleği Demir Dövdü

Vali, Baba Mesleği Demir Dövdü

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, demirci ustası olan babası ile ilkokul yıllarında çalıştığını belirterek, "Uzun zamandır çekici elime almıyordum" dedi.

27.09.2013 17:12

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, demirci ustası olan babası ile ilkokul yıllarında çalıştığını belirterek, "Uzun zamandır çekici elime almıyordum" dedi.

Tokat'ta Ahilik Haftası dolayısı ile sanayi esnaflarını iş yerlerinde ziyaret eden Vali Taşkesen, demirciler sitesinde çocukluk yıllarına döndü. Rahmetli Babası Ahmet Taşkesen'in demirci ustası olduğunu ve ilkokul yıllarında demirci dükkanında çalıştığını ifade eden Vali Taşkesen, "Babam da demirciydi ama son zamanlarına yetiştim. İlkokulun başından sonuna kadar beş sene beraber buranın havasını soldum. Ama bizde bıraktık 1975 yıllarında. Onun için benim için önemli bir gün oldu. Uzun zamandır çekici elime almıyordum. Sıcağın karşısında kol gücü ile çalışan isi, pası olan zor bir meslek. O nedenle gençler artık bu mesleği yapmak istemiyor" dedi.

Demirciliği ölen sanatlardan biri olduğunu ifade eden Vali Taşkesen, "Her ne kadar makine kolaylaştırsa da yinede büyük iş istiyor. Çırak-kalfa işi bitmiş artık, bitmese de bulamıyoruz. Öğrendim ki bu baba mesleği yapan Tokat'ta 10 kişi var. Bunlarda artık bitince demek ki iyice makineleşmeye gidecek. Bir geleneksel meslek daha bitecek. Üzgünüz ama Ahilik sistemi ile belki bunları geleneksel olarak yaşatabiliriz diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Demirci Mithat Arslan ise Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu'ndan sonra ilk defa bir Vali ile birlikte demir dövdüğünü kaydetti. Baba mesleğini kendisinden sonra devam ettirecek kimse olmadığını ifade eden Arslan, kendisinin son kuşak olduğunu söyledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali, Baba Mesleği Demir Dövdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement