Vali Güner'den İl Müdürlerine "Oturtuğumuz Koltuğu Satın Almadık" - Son Dakika
Güncel

Vali Güner'den İl Müdürlerine "Oturtuğumuz Koltuğu Satın Almadık"

Vali Güner\'den İl Müdürlerine "Oturtuğumuz Koltuğu Satın Almadık"

Kırıkkale Valisi Güner, İl Koordinasyon Kurulu'nca Yeni Yılın İlk Toplantısının Açılış Konuşmasını Yaparken 2010 Yılında 238 Projenin Gerçekleştirildiğini Belirtirken İl Müdürlerini Uyardı.

14.01.2011 16:47

KIRIKKALE Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Koordinasyon Kurulu'nca yeni yılın ilk toplantısının açılış konuşmasını yaparken 2010 yılında 238 projenin gerçekleştirildiğini belirtirken il müdürlerine uyarıda bulundu. Vali Güner, "Bizler o oturduğumuz koltuğu miras olarak almış ve vazgeçilmeyecek kişiler değiliz. Herkes bu prensibe, üzerine düşen görevi kendine yakışan şekilde yerine getirsin" dedi.

Kırıkkale Valiliği salonunda gerçekleştirilen toplantıya kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Yeni yıl ile birlikte bu toplantıların sık sık yapılacağını belirten Vali Güner, "İlimizde bu koordinasyonun daha yoğun bir şekilde yapılması ve reel olarak alınan kararların hayata geçirilmesi ülkemiz açısından önemli bir olay. Hepimiz halka hizmet için buralarda çalışıyoruz. Mümkün mertebe kaymakamların talepleri, diğer il müdürlüklerinin ve bölge müdürlüklerinin talepleri karşılıklı olarak değerlendirilsin" dedi.

HER ŞEY VALİYE YANSITILMAZ

Vali Güner konuşmasında, "Kaymakamlarımızdan bana 'şu il müdürünü aradık, yada bölge müdürünü bilgi almak için aradık, ama geri dönüş yapan dahi olmadık' diye geldiği zaman, ben konuyu hiç çekinmeden ilgili bakana iletiyorum. Son derece yanlış bir durum bu. Sonuç itibariyle aramak, bir halkın talebini yerine getirmektir. Bürokraside asla kabul etmediğim şey, arkadaşlarımız çok ayrıntılara, çok detaylara takılıp, ana şeyleri gözden kaçırıyorlar. Bir ilçede milli evrak memuru olmayabilir, orada da yatırım yapılacak olabilir. Şimdi bu eğer bir valiye yansıtılıyorsa ,orada bazı şeyler sağlanamamış demektir. Yani bir milli evrak memuru iki saatliğine misal olarak veriyorum; bir ilçeye görevlendirmek, o işi münhasıran devam ettirip sonucunu almak bizim yapmamız gereken bir iştir. Bunun, valinin ekstradan söylemesine, veya bakana söyleyip, bakanın o il müdürüne veya bölge müdürüne söylemesine gerek yok" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Güner'den İl Müdürlerine 'Oturtuğumuz Koltuğu Satın Almadık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement