Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Çolak, Çalışma ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünde denetim ve incelemelerde bulundu.

05.06.2012 13:53

Siirt Valisi Musa Çolak, Çalışma ve İş-Kur İl müdürlüğünü ziyaret ederek, 2012 yılında yapılan kurum çalışmaları, Toplum Yararına Çalışma Programı, Mesleki Eğitim Kursları, İstihdam garantili kurslar, işçi talepleri ve kurumun diğer çalışmaları hakkında bilgiler alarak, kurumda denetim ve incelemelerde bulundu.

Siirt Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğündeki büroları tek tek gezerek, görevlilerle görüşen Vali Musa Çolak, "Kurum çalışanlarından vatandaşlara iyi bir rehber olmalarını, devletin sevgisini, sıcaklığını ve hoşgörüsünü mutlaka kendilerine hissetirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, kamu hizmetlerinin hızlı, etkin ve verimli şekilde sunulması için, denetim ve incelemelerde bulunduğunu belirten Vali Çolak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün sadece işveren ile işçiyi birleştiren bir kurum olmadığını, vasıfsız vatandaşlarımıza, vasıf kazandıran bir kurum haline dönüştüğünü " ifade etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan tarafından verilen bilgileri değerlendiren Vali Musa Çolak, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, ilimize 17 Milyon 385 bin Tl ödenek tahsis edilmiş olup, İlimiz genelinde açılan 47 ayrı kurs ile, 1895 kişi istihdam edilmiştir. Ayrıca Eylül ayında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere, 600 kişi daha istihdam edilmeleri için gerekli planlamalar yapılmıştır.TYÇP programı kapsamında; İlimiz genelinde Ağaçlandırma, Çevre ve Park düzenlemeleri, Okullarımızda bakım-onarım çevre düzenlemeleri ve temizlik işleri yapılmış, 2012 yılı itibariyle 100 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ, park ve mesire alanlarının temizlik ve bakımı yapılmış, 10 bin adet parke taşı döşenmiş, Mezarlıklarımızın etrafı tel örgüyle çevrilmiş, Türbelerin bakım ve onarımı gerçekleştirilmiştir." dedi.

İşsizlik sorununun çözümü için istihdama yönelik kurslara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Vali Musa Çolak,"İşsizlik sorunun çözülmesi için açılan Mesleki Eğitim Kurslarına, vatandaşlarımızın mutlaka katılmaları ve vasıf kazanmaları gerektiğinin önemine vurgu yaparak, vasıfsız olan kişilerin iş bulması çok zordur. Ancak, bir Meslek sahibi olanların iş bulmaları daha kolay olur. Bu bakımdan mesleki eğitim kurslarına çok büyük önem veriyoruz. İş-Kur il müdürlüğü bünyesinde, 2012 yılı itibariyle, %50 istihdam garantili 12 farklı kursun açıldığını ve bu kurslarda 170 kişiye günde 20 TL karşılığında bir ödeme yapıldığını ve bu kişilerin Sigarta pirimlerinin de kurum tarafından yatırılarak, istihdam edildiklerini belirten Vali Çolak, ayrıca İşbirliği yoluyla, İl Merkezi ve İlçe Halk Eğitim merkezlerine, 7 kurs daha açıdığını, toplamda 140 kişi bu kurslarla istihdam edilmiştir. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme merkezi Kursları (UMEM) kapsamında, 48 kişiye yönelik 3 farklı meslekte kurs düzenlenmiş, bu kurslar sonunda 10 farklı işyeri ile Staj programları yapılmış, staj praogramlarından 29 kişi faydalanmıştır. Ayriyetten 1 Haziran 2012 tarihi itibariyle 2 ayrı kurs daha düzenlenlenmiştir." şeklinde konuştu.

Kurum yetkililerine; özellikle vasıfsız olarak müracaat eden vatandaşların, bir vasıf kazanmaları için, Mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmeleri yönünde talimatlar veren Vali Musa Çolak, daha sonra İş-Kur İl Müdürlüğünden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Musa Çolak İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement