'Van Gogh Alive Sergisi' Kapılarını İstanbul'dan Sonra Başkentte Açtı - Son Dakika
Güncel

'Van Gogh Alive Sergisi' Kapılarını İstanbul'dan Sonra Başkentte Açtı

\'Van Gogh Alive Sergisi\' Kapılarını İstanbul\'dan Sonra Başkentte Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın vefatına ilişkin olarak, "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve televizyonunun çok tanınan ve sevilen isimlerinden birisiydi."

15.10.2012 21:49

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın vefatına ilişkin olarak, "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve televizyonunun çok tanınan ve sevilen isimlerinden birisiydi. Çok sayıda eser bıraktı geride, sevgiyle hatırlanacak roller canlandırdı. Bizim için ve tiyatroculuk için asıl önemli olanlardan bir konu da, 'geleneksel Türk tiyatrosunun son ve özel temsilcilerinden birisiydi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern'de düzenlenen 'Van Gogh Alive Sergisi'nin açılış törenine katıldı. Günay, yaptığı konuşmada, Van Gogh Alive Sergisi'nin konseptinin Cer Modern'e çok yakışacağını düşündüğünü belirterek, "Böyle bir konseptte sergi yapılması bence Abdi İbrahim gibi önemli bir kurumun yüzüncü yıl dönümüne de çok yakıştı" dedi. Sadece İstanbul değil Ankara'nın da güzel sergilere ev sahipliği yapmasının sevindirici bir şey olduğuna işaret eden Günay, sergi için emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Bakan Günay, sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Günay, serginin Cer Modern'de yapılmasının çok güzel olacağını düşündüğünü belirterek, buna benzer etkinliklerin arkasının geleceğini söyledi. Ayrıca, birkaç yıldan açık olmasına rağmen halen Ankara'da Cer Modern'i gelip görmeyenlerin olduğunu vurgulayan Günay, "Bunlar içinde çok sayıda iş adamı, kanaat önderi var. Onlar da umarım gelip görecekler, Ankara'da ne kadar güzel şeyler yapıldığını" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın vefatına ilişkin olarak, "Buradan tekrar rahmetle anmak istiyorum. Ailesine ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum. Türk tiyatrosunun, sonra sinemasının ve sonra da televizyonunun çok tanınan ve sevilen isimlerinden birisiydi. Çok sayıda eser bıraktı geride, sevgiyle hatırlanacak roller canlandırdı. Bizim için tiyatroculuk için asıl önemli olanlardan birisi 'geleneksel Türk tiyatrosunun son ve özel temsilcilerinden birisiydi'. Meddah geleneğini yaşatan ve sevdiren genç kuşaklara öğreten ustalardan birisiydi" dedi. Son dönemde yaprak dökümü yaşandığını belirten Günay, önce Müşfik Kenter, Neşet Ertaş'ı ve sonrasında Berkant'ın son yolculuğuna uğurlandığını söyledi.

Sergiyi izlemeye gelen vatandaşlardan Buket Dalgıç, "İlk defa böyle bir konsepti izliyorum. Benim için çok yeni. Müzik eşliğinde Van Gogh'un harika resimlerini ve bütün dönemlerini görmek çok güzel" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Van Gogh Alive Sergisi' Kapılarını İstanbul'dan Sonra Başkentte Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement